4. kolo
17.09.2023 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Udinese po odchodu hvězdy stále chybí střelec. Čestného občana Ranieriho zradili hlavičkáři

Fotbalisté Cagliari remizovali ve čtvrtém kole Serie A s Udinese 0:0. Jen v průběhu první půle se domácí protlačili ke třem hlavičkovým zakončením z dobrých pozic, trestuhodně však ani jednou netrefili prostor brány. To jistě nepotěšilo Claudia Ranieriho, jenž se několik dní před utkáním stal díky postupu jeho družiny zpět mezi italskou elitu čestným občanem Cagliari. Prosadit se nedokázali ani Bianconeri, jimž se stále nepodařilo zalepit díru po nyní již hráči anglického Evertonu Betovi, a oba týmy tak dál čekají na premiérové vítězství v ročníku. Jakub Jankto sledoval celé utkání z lavičky.

Nováček soutěže z Cagliari vstoupil do sezony sympatickou remízou na půdě Turínu FC. Poté ovšem přišly dvě porážky, a Ranieriho svěřenci si tak chtěli vylepšit náladu v zápase s Udinese. To se od startu nového ročníku také trápilo, což potvrzovala tři utkání v řadě bez vítězství s pouhým jedním vstřeleným gólem. Jeho kádr již navíc opustil osvědčený kanonýr Beto, jehož měl pomoci nahradit Keinan Davis, novic z Aston Villy ale ještě nebyl připraven ani na lavičce.

Udinese se dostalo již v úvodu do rychlého protiútoku dva na dva. Francouzský mistr světa z roku 2018 Florian Thauvin však nevyužil sklepnutí dlouhána Lorenza Luccy a zakončil pouze do blokujícího obránce. Ve 12. minutě zazdil neskutečnou příležitost odchovanec Cagliari Alessandro Deiola, který z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit odkryté zařízení. Následující klidnější pasáž hry naplnila předzápasové očekávání vzhledem k útočným výkonům obou celků v prvních třech kolech nového ročníku. Až v závěru první půle přišli příznivci Casteddu, kteří opustili tribuny ještě před poločasovým hvizdem, o nebezpečnou střelu Zita Luvumba, jenž ale orazítkoval pouze tyč. Předcházející školácké chyby v rozehrávce se dopustil kapitán Walace.

Po návratu na hrací pažit pokračoval celek ze Sardinie v tlaku ze závěru úvodního dějství. Po rohovém kopu se k zakončení hlavou dostal opět Deiola, italský záložník ale ani tentokrát nedokázal prolomit bezbrankový stav. Další příležitost spálil v 67. minutě, kde jeho pokus pravou nohou těsně minul vzdálenější tyčku a potvrdil tedy svůj špatný den v ofenzivě. V jedné z největších šancí duelu se objevil Lucca, když se nechal fantasticky vychytat Borisem Radunovičem v situaci jeden na jednoho. Dalekonosný pokus Paula Azziho sice rozvlnil síť, jednalo se ale pouze o boční a diváci se tedy až do trojnásobného hvizdu hlavního sudího žádné trefy nedočkali. V nastaveném čase se ještě nechal zbytečně vyloučit Mateusz Wieteska.

Oba celky potvrdily střelecké problémy, které se pokusí napravit 24. září. Udinese změří síly s Fiorentinou, Rossoblu poté svedou souboj s Atalantou.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele