6. kolo
27.09.2023 18:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Oslavující Noah Okafor (© AFP)

Obměněná ofenziva AC potřebovala nastartovat dělovkou soupeře, poprvé pálil Okafor

AC Milán v šestém kole Serie A potvrdil na hřišti nováčka z Cagliari roli favorita a zvítězil 3:1. První však udeřil celek ze Sardinie, když se ve 29. minutě nechytatelnou ranou pod břevno prosadil Zito Luvumbo. To obměněnou sestavu Rossoneri vybudilo k výraznější aktivitě, kterou ještě do přestávky proměnila v obrat skóre, na němž se mimo jiné podílel Noah Okafor. Ten se v základní jedenáctce objevil po příchodu ze Salzburgu poprvé. Po změně stran se favorit uchýlil k bránění nabytého náskoku, přesto ho nakonec ještě navýšil Ruben Loftus-Cheek.

Milánské AC se oklepalo z ostudné porážky s Interem a gólem Rafaela Leaa o víkendu zdolalo Veronu. Portugalský křídelník se tím vykoupil za nepovedený výkon proti Newcastlu v rámci Ligy mistrů, kde nevyužil exkluzivní příležitost rozhodnout nakonec bezbrankový duel. Cagliari se po postupu zpět mezi italskou elitu trápilo zejména před brankami soupeřů, když v pěti utkáních vstřelilo jediný gól. Na vlastním hřišti navíc s Rossoneri padlo třikrát v řadě s nulou na kontě přesných zásahů. Český záložník ve službách domácích Jakub Jankto kvůli nemoci nefiguroval ani v nominaci.

První příležitost zápasu přišla až ve 29. minutě a měli ji hráči Cagliari. Kapitán Nahitan Nández srdnatě zabojoval na hranici pokutového území a po úspěšném osobním souboji předložil míč Luvumbovi, který pumelicí pod břevno otevřel skóre utkání. Inkasovaná branka konečně probudila hosty k nějaké aktivitě. Za tu byli odměněni ve 40. minutě, kdy se po nejistém zákroku Borise Radunoviče prosadil Okafor. Výpadek týmu ze Sardinie pak v nastavení první půle potrestal i Fikayo Tomori, který gólově zužitkoval prudký pas vyslaný Tijjanim Reijndersem.

Po návratu ze šaten ale opět převzali iniciativu hráči Cagliari. V 56. minutě předvedl skvělou práci zády k bráně robustní Andrea Petagna, jenž sklepl míč přímo na kopačku Luvumba, jemuž druhý gól v zápase ukradl precizním defenzivním skluzem Yacine Adli. O chvíli později se Petagna převtělil do role zakončovatele, když zkoušel pohotově tečovat patičkou, pokus mládežnického reprezentanta byl ale zablokován. Rostoucí nápor Rossoblu otupil v 60. minutě Loftus-Cheek, jehož tvrdá rána z úctyhodné vzdálenosti zapadla přesně k levé tyči domácí branky.

Rossoneri tak na stadionu Unipol Domus zvítězili počtvrté v řadě. V příštím kole 30. září přivítají Lazio, Cagliari se o dva dny později představí na hřišti Fiorentiny.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele