25. kolo
17.02.2024 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Dvě chycené penalty během minuty pomohly Atalantě rozšířit kolekci vítězství

Atalanta porazila ve 25. kole Serie A Sassuolo 3:0. Domácí měli od začátku duelu značnou ofenzivní převahu, kterou se jim zásluhou Maria Pašaliče podařilo zúročit ve vedoucí gól. Další šance Bergamo dlouho zahazovalo, a tak mohli hosté na konci první půle z penalty srovnat. Tu však i přes její přísné opakování nadvakrát neproměnil Andrea Pinamonti, jenž udělal z brankáře Marca Carnesecchiho hrdinu. Tento moment jako by outsidera definitivně položil, a tak si Nerazzurri v klidu dokráčeli pro páté ligové vítězství v řadě.

Obdivuhodná forma Atalanty od začátku kalendářního roku spočívala především v tradičně silné ofenzivě, která v pěti duelech zaznamenala 15 branek, a také v talismanu jménem Charles De Ketelaere. Ve všech osmi zápasech, v nichž se belgický fotbalista střelecky prosadil, jeho tým zvítězil. Výbornou fazonu domácích chtěli přerušit o záchranu bojující Neroverdi, bilance pouhých dvou venkovních triumfů v sezoně jim však mnoho šancí nedávala.

A už v páté minutě mohli hosté inkasovat. Centr na zadní tyči obdržel Emil Holm, který ale z první minul bránu. Atalanta zvyšovala tlak a ve 22. minutě se radovala z vedení. Zpoza vápna pálil Aleksej Mirančuk, s jehož pokusem si ještě Andrea Consigli poradil, na dorážku Pašaliče už ovšem neměl brankář Sassuola nárok. Ve 43. minutě mohl navýšit domácí náskok Holm, jeho hlavičku ale nohou vykopl Consigli. Před odchodem do šaten se však vyznamenal i Carnesecchi. Po zásahu rukou ve vápně totiž kopal Pinamonti penaltu, kterou brankář Atalanty vychytal. Aktéři tohoto minisouboje si po přísném zásahu videorozhodčího duel zopakovali, avšak i napodruhé byl Carnesecchi úspěšný.

Po změně stran čekali diváci na zajímavý moment do 56. minuty, kdy Davide Zappacosta z úhlu vyzkoušel jen Consigliho reflexy. Hned nato už ale vytahoval 37letý Ital míč ze sítě. Aktivní Holm totiž předložil balon k penaltovému puntíku Teunu Koopmeinersovi, jenž jej z první poslal do horního rohu brány. Po hodině hry se znovu připomněl Pašalič, svou ránu však poslal nad břevno. Uvolněně hrající Atalanta se třetí branky dočkala v 75. minutě. Mitchel Bakker se odhodlal k pokusu zpoza vápna, který přes teč obránce neměl šanci Consigli chytit.

Diametrální rozdíl ve formě obou celků byl tedy znát a se třemi body podle očekávání odcházela Atalanta. Ta v dalším duelu narazí na silnějšího soupeře, neboť 25. února změří síly s AC Milán. Sassuolo o den dříve vyzve konkurenta v boji o záchranu z Empoli.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele