29. kolo
17.03.2024 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci AS Řím se světlicemi (© AFP)

Římané skolili Sassuolo i bez Dybaly, ofenzivní klenot zastoupil kapitán Pellegrini

Hráči AS Řím porazili ve 29. kole italské Serie A Sassuolo 1:0. Giallorossi se tak díky výhře vrátili do boje o příčky zaručující Ligu mistrů. Jediný zásah utkání vstřelil po pohledné akci kapitán domácích Lorenzo Pellegrini. Ofenzivní síla Římanů, ovlivněná absencí nejlepšího střelce týmu Paula Dybaly, si kromě gólu nezvládla vytvořit další větší šanci, přesto jim to proti nulovému Sassuolu na úspěch stačilo.

Vlci podle očekávání dotáhli postup do čtvrtfinále Evropské ligy, a v posledním zápase před reprezentační pauzou se tak mohli soustředit na udržení kontaktu s nejlepší čtyřkou. K tomu jim proti o záchranu bojujícímu soupeři měla kromě momentální herní pohody dopomoct také střelecká forma Dybaly, jenž se v posledních třech ligových duelech trefil hned čtyřikrát.

Argentinský forvard však do utkání vinou svalového zranění nezasáhl. Předvést se tak museli jiné útočné hvězdy AS Řím. Hozené rukavice ale nevyužil žádný z nich. Největší šancí prvního poločasu tak byla ta z dílny hostujícího Armanda Laurientého, který se po výborné kombinaci dostal v pokutovém území k míči. Zakončovat či přihrávat mu ale znemožnil Gianluca Mancini svým včasným blokem. V nastavení se ještě rozhodl ohrozit Andreu Consigliho Romelu Lukaku, jeho hlavička však pouze proletěla kolem levé tyče.

Druhý poločas si svého střelce našel, a to hned po pěti minutách. Záložník Giallorossi Pellegrini se od okraje hřiště prodribloval až na hranici velkého vápna a umístěnou střelou zařídil Římanům vedení. Zahanbit se nenechali ani hosté. Srbský záložník Uroš Račič se před bránou Mile Svilara dostal k odraženému míči, jeho pokus mířící k pravé tyči ale skončil v rukavicích brankáře Vlků. Vstřelení vlastního gólu byl pak blízko Diego Llorente, domácího obránce však od pohromy zachránila levá tyč.

AS tedy podle očekávání sestupem ohroženého soupeře zdolalo a udrželo kontakt s nejlepší čtyřkou. Po reprezentační pauze vyzvou Vlci 1. dubna Lecce, zatímco Sassuolo ve stejný den přivítá Udinese.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele