12. kolo
12.11.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina v lize konečně zabrala. Ukončení třízápasového gólového půstu odnesla Bologna

Fiorentina zvítězila ve 12. kole Serie A na domácí půdě nad Bolognou 2:1. Jako první rozvlnil síť Giacomo Bonaventura, který parádně trefil pravou šibenici a zajistil Fialkám premiérový gól v italské nejvyšší soutěži od 8. října. Poté se dvakrát pálilo ze značky pokutového kopu, nejprve se trefil Joshua Zirkzee a po změně stran i Nicolás González. Český záložník Antonín Barák sledoval tříbodový zisk svého týmu jen z lavičky.

Série tří proher Fiorentiny by se sice dala z části obhájit těžkým losem, neomluvitelným ale byl kolaps proti Empoli. Obdržení dvou branek od nejhoršího útoku ligy totiž znamenalo, že 50 % gólů Empolesi padlo právě do sítě Fialek. Bologna se mezitím vyhoupla na příčku zajišťující Konferenční ligu, v jejímž pražském finále La Viola padla, pořád ale oba týmy dělil v Serii A pouhý bod.

Úvodní minuty utkání nenabídly příliš atraktivní podívanou. To se v 17. minutě změnilo poté, co šla Fiorentina do vedení. M’Bala Nzola vybídl ke skórování Bonaventuru, který z otočky zpoza vápna vymetl pravou šibenici, ke změně skóre však výrazně přispěla branková konstrukce. Bologna se v první půli trápila. První střelu vyprodukovala až ve 34. minutě, poté co jí byla nabídnuta možnost skórovat z pokutového putníku. K exekuci se postavil Zirkzee, který ranou doprostřed nedal gólmanovi šanci.

Po změně stran mohla jít Fiorentina opět do vedení poté, co nedovoleně v pokutovém území zahrál Victor Kristiansen. Nabídnutou šancí nepohrdl González, který propálil gólmana střelou do levé části branky. Zbytek druhé půle nabídl spíše pološance na obou stranách. V 88. minutě ale mohl srovnat stav duelu Lewis Ferguson, který obdržel balon v šestnáctce, jenže jeho střele dokázal pohotově vystavit stopku Pietro Terracciano.

Fiorentina tak konečně utla sérii ligových proher. Další zápas čeká Fialky 25. listopadu na hřišti AC Milán, Bologna vyzve o dva dny později doma Turín FC.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele