10. kolo
29.10.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Návrat ztraceného syna nepomohl, Udinese se ze spirály remíz nedostalo ani v Monze

Monza udržela v 10. kole Seria A domácí neporazitelnost, když na vlastním hřišti remizovala s Udinese 1:1. Biancorossi poslal do vedení v závěru úvodní půlhodiny Andrea Colpani, pro kterého se jednalo již o pátou trefu na stadionu Brianteo v letošní sezoně. Domácí tým však vedení neudržel, jelikož po změně stran vyrovnal 23letý Lorenzo Lucca. Hosté další gól nepřidali, a tak si připsali již sedmou remízu v sezoně. Nic na tom nezměnilo ani angažování staronového trenéra Gabrieleho Cioffiho, jemuž přitom vedení Bianconeri před rokem neprodloužilo smlouvu.

Přestože Udinese mělo před zápasem na kontě šest bodů, na první výhru v ročníku stále čekalo. Remízový král soutěže chtěl tentokrát svou smůlu zlomit v Lombardii, kde se mu na hřišti Biancorossi podařilo loni zvítězit. Před vlastními fanoušky se však dařilo především Colpanimu, jenž všechny své dosavadní góly v ročníku vsítil na domácím hřišti.

Diváci v Monze sledovali vyrovnaný úvod zápasu, ve kterém si ani jeden z týmů větší příležitost nevytvořil. První střelu do prostoru branky si tak až v závěru 13. minuty připsali domácí, pokus Samueleho Vignata ale Marcu Silvestrimu problémy nenadělal. S přibývajícím časem se herní taktovky přece jen ujala Monza, k nebezpečnějším akcím v pokutovém území soupeře se ale dlouho nedostávala. Blíže vedoucí trefy tak byli Bianconeri, hlavička Jaka Bijola z 23. minuty ale zamířila pouze nad břevno. O několik okamžiků později již gólman Lombarďanů musel zasahovat, když jej stříleným centrem na zadní tyč prověřil Lazar Samardžič. Hosté promarněných příležitostí litovali, neboť v závěru úvodní půlhodiny poslal Brianzoli do vedení ranou zblízka Colpani.

Již krátce po návratu na hrací plochu mohlo být vyrovnáno, šanci osamoceného Jordana Zemury ale fantastickým vyběhnutím zneškodnil Michele Di Gregorio. Jednalo se však o ojedinělou šanci, neboť hra se po většinu času odehrávala daleko od obou branek. To platilo až do 67. minuty, kdy po nepřehledné situaci ve vápně Biancorossi míč proskákal až k nohám Luccy, jenž ranou zblízka vyrovnal. Již o několik okamžiků později mohl celek z Udine dokonce dokonat obrat, střelu Hassaneho Kamary ale na poslední chvíli zablokoval jeden z bránících hráčů. Závěrečná desetiminutovka patřila domácím, dalekonosný pokus Patricka Ciurria ale Silvestri vytáhl konečky prstů na roh. Gólman Bianconeri zařídil svému týmu bod, neboť zneškodnil i nebezpečnou přízemní ránu Andrey Carboniho.

Monza tak své příznivce potěšila alespoň ziskem bodu. V dalším kole Biancorossi čeká 5. listopadu duel s Veronou, Udinese se o den dříve střetne s AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele