25. kolo
18.02.2024 20:45 CET
4 : 2
(2:0)
Stadión:
 

Reportáž

Oslavy hráčů Monzy (© AFP)

Velkolepé srovnání oslabeného AC přišlo vniveč, favorit doplatil na zásahy do sestavy

Monza porazila ve 25. kole Serie A AC Milán 4:2. Domácí v utkání těžili z chyb hostujících hráčů, kteří se v základní sestavě objevili po delší době. Nejprve krátce před přestávkou zavinil penaltu uzdravený Malick Thiaw a po změně stran se nechal zbytečně vyloučit obvyklý náhradník Luka Jovič. Brianzoli se díky těmto zaváháním dostali do dvoubrankového vedení, o to však přišli po gólu a asistenci Christiana Pulišiče. Bleskově po vyrovnání ovšem napřáhl z dálky Warren Bondo a rozhodl o porážce Rossoneri, kteří tak nevyužili ztráty Juventusu a zůstali na třetí příčce tabulky.

AC Milán provázela v posledních týdnech skvělá forma, kterou si přenesl i do vyřazovací fáze Evropské ligy, kde porazil Rennes 3:0. K úspěchům vedl tým především ve skvělé formě hrající Ruben Loftus-Cheek, jenž se v předchozích pěti soutěžních duelech prosadil hned pětkrát. Rozjeté Rossoneri chtěla přibrzdit Monza. Ta se sice trápila v ofenzivě, v minulých třech kláních však ani jednou neinkasovala.

Už v páté minutě se málem ujali vedení hosté. Theo Hernández se metr za vápnem odhodlal ke střele, kterou jeden z bránících hráčů srazil těsně vedle levé tyče. Aktivita na obou stranách ale následně opadla a statické dění na trávníku oživil až po půlhodině zápasu Milan Djurič. Domácí útočník vyslal z obtížné pozice nenápadnou hlavičku a Mike Maignan pouze sledoval, jak se míč otřel o brankovou konstrukci.

V závěru poločasu fauloval ve vlastním vápně Thiaw a z bílého bodu poslal Monzu do vedení Matteo Pessina. V šesté minutě dlouhého nastavení zasadil opařeným Miláňanům další ránu Dany Mota, jenž zakončil rychlý protiútok přesným obstřelem na zadní tyč.

Šance Il Diavolo na zdramatizování duelu chvíli po změně stran razantně snížil Jovič. Frustrovaný útočník rukou zasáhl protihráče do obličeje a po zásluze viděl červenou kartu. Navzdory početní nevýhodě se Rossoneri podařilo zásluhou střídajících opor po hodině hry snížit. Pulišič prodloužil centr k Olivieru Giroudovi, jenž v pádu nasměroval balon do sítě.

Zmíněný Američan krátce před koncem dokonce vyrovnal, když krásně zakroutil míč k zadní tyči. Poslední slovo si ovšem vzápětí vzali Brianzoli. Bondo napřáhl z hranice šestnáctky a ukázkově vymetl šibenici. Definitivní rozhodnutí pak přinesla v 95. minutě přízemní střela Lorenza Colomba.

AC Milán tak skvělou formu nepotvrdil a na hřišti Monzy padl. V příštím kole se 25. února střetne s Atalantou, Biancorossi změří o den dříve síly se Salernitanou.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele