24. kolo
11.02.2024 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Théo Hernandez (© AFP)

AC využilo rozpoložení Neapole ke zlomení domácího prokletí

Hráči milánského AC uspěli ve šlágru 24. kola Serie A, když na San Siru zdolali mistrovskou Neapol 1:0. První domácí vítězství v nejvyšší soutěži nad Partenopei od roku 2014 vystřelil červenočerným již v první půli Theo Hernández. Jeho trefa znamenala pro Rossoneri mimo jiné upevnění náskoku na třetím místě již na 10 bodů, zato trápící se obhájce titulu zůstal na nelichotivé deváté příčce.

Milán zavelel k velké stíhací jízdě vstříc čelu tabulky, vzhledem k výrazné ztrátě na Inter se však spíše toužil zapojit do boje o druhou příčku s Juventusem. Rossoneri mohli vděčit za dvouměsíční sérii bez ligové porážky třeba Olivieru Giroudovi, jenž ve 37 letech zaútočil na svou střelecky nejúspěšnější sezonu v milánském dresu. Neapol se zase chtěla spoléhat na Kvichu Kvaratskheliu, jenž naposledy rozhodl duel proti Veroně.

A byl to právě hvězdný Gruzínec, kdo vymyslel první velkou šanci utkání. V závěru úvodní desetiminutovky se křídelník uvolnil na pravé straně šestnáctky a prudkým míčem našel Giovanniho Simeoneho, ten ale bránu minul. Rossoneri si na první příležitost museli počkat až do poloviny úvodního dějství, rovnou se však prosadili. Rafael Leao si ve středu hřiště všiml rozběhnutého Hernándeze a našel ho precizní kolmicí, francouzský bek následně vtrhl do vápna a obstřelem k přední tyči otevřel skóre. Vzápětí mohl Leao přidat k asistenci také přesnou trefu, jenže Pierluigi Gollini jeho povedený pokus směřující do pravého horního rohu vykryl.

Italský brankář měl práci také bezprostředně po změně stran. Alessandro Florenzi vypálil zpoza vápna a Gollini pokus nejprve se štěstím schoval v pokleku mezi nohama a potom míč rychle ukryl do náruče před dobíhajícím Olivierem Giroudem. Po hodině hry na druhé straně natáhl ke střele střídající Matteo Politano, ale těsně minul levou tyč. V další šanci se ocitl domácí Leao, když z levého křídla vlétl do vápna, hodil si míč na pravačku a vypálil. Mířil však těsně vedle. V předposlední minutě po střele Jespera Lindströma málem vsítil vlastní gól Jan-Carlo Simič, naštěstí pro něj ovšem zvonila jen tyč brány Mikea Maignana.

Neapol tak v taháku kola na AC nestačila a zkomplikovala si boj o nejlepší čtyřku. Fanoušci dostanou možnost spatřit Partenopei v dalším ligovém zápase 17. února doma proti Janovu, Milánští zavítají o den později do Monzy.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele