základní část, 29. kolo
08.04.2023 16:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Oslavující Leonardo Sernicola (© AFP)

Sampdoria nezvládla záchranářský duel s Cremonese

Situace janovského celku je po další porážce hodně kritická. Jedenáctibodové manko devět kol před koncem bude obtížné dotáhnout. A stejná situace je i na straně Cremonese, které na Luigi Ferraris zvládlo pětibrankový thriller. Sampdoria v zápase dvakrát vedla, když se trefili Léris s Lammersem, nicméně Cremonese nejenže v závěru vyrovnalo, ale v nastavení Sernicola rozhodl o vítězství 3:2.

Sampdoria přitom vstoupila do zápasu nejlépe jak mohla. Po levé straně hřiště odcentroval Augello a hlavičkující Mehdi Léris v náběhu vstřelil vedoucí gól. Ten domácí výrazně povzbudil a Sampdoria pokračovala v tlaku, který vyvrcholil Zanoliho velkou příležitostí. Brankář Carnesecchi skvěle kopačkou zasáhl a Cremonese podržel. Byl to důležitý zákrok, protože místo dvoubrankového vedení přišlo o chvíli později hostující vyrovnání. Paolo Ghiglione se dostal ke Quagliattově centru a od země překonal Ravagliu.

Oba týmy potřebovaly tenhle mač vyhrát, a druhé dějství tak nabídlo otevřenou partii. Na začátku druhého poločasu pálil těsně vedle vzdálenější tyče Dessers a na druhé straně byla Augellova rána po rychlém brejku zblokována na rohový kop.

V 53. minutě měla Sampdoria další obrovskou šanci a Đuričić sám před Carnesecchim neproměnil. Domácí převaha se zvyšovala a nakonec skutečně vedla k vedoucímu gólu. Sam Lammers si naskočil na další Augellův centr a Carnesecchi byl tentokrát bezmocný.

Námořníci každopádně výsledek neudrželi a v závěru se vše otočilo ve prospěch Cremonese. Nejprve Luku Ločošvili proměnil Dessersovu zpětnou přihrávku ve vyrovnávací gól a v nastaveném čase hosté strhli vítězství na svojí stranu.

Až v páté minutě nastavení nejdřív Afena-Gyan rozezvonil tyč a po něm z hranice šestnáctky překonal Ravagliu povedenou střelou Leonardo Sernicola. Stadio Luigi Ferraris se ponořilo do smutku, jelikož Sampdoria nezvládla další klíčové utkání, a její záchrana pomalu a jistě míří do teoretických rovin. Cremonese díky výhře opustilo poslední příčku a je o bod před Sampdorií, nicméně ani jeho vyhlídky na záchranu nejsou valné.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele