základní část, 27. kolo
19.03.2023 12:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Manolo Gabbiadini (© AFP)

Sampdoria porazila Hellas a oživila šance na záchranu

Ryze záchranářský duel mezi Sampdorií a Hellasem ovládl prvně jmenovaný a zvýšil si tím šance záchranu. "Námořníci" na nesestupové pozice nadále ztrácí, ale povedlo se jim konečně přerušit dlouhou sérii bez vítězství, což by je mohlo do dalších kol povzbudit. Hlavní hvězdou zápasu byl dvougólový Manolo Gabbiadini.

Hellas v konečném zúčtování ovládl snad všechny důležité statistiky, nicméně tu nejdůležitější nikoliv. Sampdoria byla jednoduše efektivní a po třech brankách je vítězství zasloužené.

Oba týmy vstoupily do zápasu aktivně a úvodní desetiminutovka nabídla zajímavé okamžiky na obou stranách. Jako první prověřil Montipá střelou Djuričić a na druhé straně se zase nenechal zahanbit Türk po ráně Lazoviće. Ve 24. minutě se poprvé měnilo skóre. Obrana Hellasu nedokázala odvrátit rohový kop a z následného závaru se prosadil Manolo Gabbiadini. Hellas mohl rychle odpovědět, nebýt skvělého obraného zákroku Nuytincka a místo toho přišel druhý gól "Námořníků". Manolo Gabbiadini se ze střední vzdálenosti obtočil kolem balónu a parádní ranou zvýšil na 2:0. Aby toho nebylo málo, musel veronský celek sáhnout už v první půli ke střídání a o přestávce měl jednoznačně o čem přemýšlet.

Sampdoria držela otěže záchranářského zápasu pevně ve svých rukou, nicméně vyhráno neměla. Hellas vstoupil do druhé půle výrazně aktivněji a snažil se co nejrychleji vstřelit kontaktní branku. Jayden Braaf ale orazítkoval jen tyčku a branka v 61. minutě kvůli ofsajdu neplatila. Hosté měli i kopu smůly, protože další branka o čtyři minuty později znovu neplatila.

Hellas se nevzdával, ale jeho kontaktní a konečně už regulérní gól přišel až dvě minuty před koncem. Po rohovém kopu se na malém vápně zjevil hlavičkující Davide Faraoni a zadělal na drama. Sudí Mariani pak přidal do vínku dlouhý nastavený čas a v jeho poslední minutě si Sampdoria pojistila výsledek gólem na 3:1. Z ukázkového kontru se trefil Alessandro Zanoli. "Námořníci" konečně doma vyhráli, ale jejich situace zůstává nadále složitá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele