základní část, 29. kolo
08.04.2023 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Mattia Zaccagni (© AFP)

Juventus padl, z Říma cestuje bez bodů

Sobotní večer připravil dva souboje mezi turínskými a římskými kluby. A oba dopadly lépe pro mužstva z hlavního města, protože po výhře AS nad turínským FC si Lazio na domácí půdě o pár hodin později poradilo s Juventusem.

Velkou vzpruhou pro Lazio bylo kompletní uzdravení Cira Immobileho, s nímž je útok Biancocelesti přeci jen hrozivější a mobilnější. Hned od úvodních minut se Lazio dostalo do role aktivnějšího týmu, který víc útočil, víc chtěl a měl jasnější představy o tom, jak útočit. Lazio hrálo přímočarý fotbal a v páté minutě musel brankář Wojciech Szczesny řešit první složitější akci, když tvrdou střelu vytáhl z repertoáru Luis Alberto.

Po dalším centru španělského záložníka se do vzduchu vyšrouboval Sergej Milinković-Savić, ale hlavičkoval nad branku Juventusu. Zajímavou ránu obstaral také Immobile, který se dostal do dobré střelecké příležitosti po kvalitní práci od Felipeho Andersona. I s tou si ale Szczesny poradil bez větších potíží. Aktivnější Lazio víc hrozilo a zaslouženě se dočkalo vedoucí trefy. Na centrovaný míč od Alberta si ve vápně naskočil Sergej Milinković-Savić, s nímž prohrál souboj Alex Sandro. Zpracoval si míč hrudí a neomylně ho napálil k tyči! Sudí ještě správně kontroloval, jestli Sandra, který od soupeře zcela odlétl, Milinković-Savić nefauloval, ale nic takového na videu neobjevil.

Na tuhle trefu ale Juventus dokázal velmi rychle a adekvátně reagovat. Brankář Ivan Provedel sice dokázal skvěle zastavit hlavičku obránce Bremera, ale Adrien Rabiot už míč nadvakrát dostal balon do sítě - 1:1.

První poločas atraktivního šlágru skončil remízovým výsledkem, ale ten netrval dlouho. Osm minut po změně stran se totiž Lazio opět ujalo vedení. Římané sehráli rychlou akci, Luis Alberto efektní patičkou prodloužil míč z první na volného Mattiu Zaccagniho a italský útočník jen potvrdil, že letošní sezona se mu abnormálně daří. Přesným obstřelem si poradil se Szczesnym a Lazio opět vedlo.

Zaccagni byl při chuti a o čtyři minuty později dal další branku, kterou ale VAR kvůli ofsajdu správně neuznal. Juventus se pořád nedokázal dostat do tempa a dělalo mu velké potíže vymyslet nějakou konstruktivní akci. Lazio skvěle hlídalo svůj náskok a postupem času se soustředilo jen na obranu. Tahle taktika se mu vyplatila a Římané zvládli další klíčový souboj v boji o Ligu mistrů!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele