základní část, 34. kolo
08.05.2023 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Francesco Caputo (© AFP)

Empoli je prakticky zachráněno, Salernitanu porazilo 2:1

Na stadionu Carla Castellaniho se hrálo o lepší umístění v tabulce i přiblížení se vytoužené záchraně. Serii A si i v příští sezoně zahraje Empoli, které porazilo Salernitanu 2:1 a na sestupové pozice má náskok jedenácti bodů.

Empoli tak úspěšně navázalo na představení s Boloňou a po druhé v řadě vyhrálo, čímž se v tabulce posunulo právě před Salernitanu. Hosté ještě jistotu záchrany nemají, ale dá se očekávat, že tak v příštích kolech učiní.

Podobně jako v předchozích zápasech bylo pro hosty i tentokrát důležité, jak si v brance povede Ochoa. Mexický brankář poprvé zasáhl v 11. minutě po hlavičce Caputa a další zákroky na sebe nenechaly dlouho čekat. Mimochodem poradil si i s pumelicí Cambiaghiho. Empoli bylo v průběhu prvního poločasu lepší a nakonec se zaslouženě ujalo vedení. Na centr Caputa si naskočil Nicola Cambiaghi a Ochoa tentokrát nestihl zasáhnout.

Také druhý poločas přinesl zajímavé okamžiky a vstřelený gól, respektive góly. Nejprve hosté přečkali zákrok na Hendersona, po kterém Empoli chtělo pokutový kop a pár minut po hodině hry Azzurri zvýšili vedení. Po rohovém kopu dopravil zblízka balón za brankovou čáru Caputo a po přezkoumání VARu branka platila.

Salernitana se dočkala do složité pozice, ale ještě dokázala závěr zápasu zdramatizovat kontaktním gólem. Vicario nejprve nohama balón vyrazil a posléze se dorážkou prosadil Krzysztof Piątek. I s nastavením měla Salernitana na vyrovnání deset minut a to nebylo málo. Na druhou stranu Empoli mohlo hrozit z brejku a Marco Pjaca dokonce vstřelil neuznaný gól z ofsajdu. V nastavení těsně minul domácí svatyni Mazzocchi, čímž odmítnul vyrovnání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele