základní část, 26. kolo
12.03.2023 18:00 CET
3 : 4
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

AS Řím doma padl, Sassuolo mu nadělilo čtyři branky

Sassuolo opět ukázalo svou sílu z protiútoků, které dnes zvládlo skvěle. Římané naopak nevyužili zaváhání soupeřů a i přes heroický výkon v oslabení doplatili na mimořádně špatnou první půli. Na Olimpicu padlo rovnou sedm branek, z toho ale čtyři do domácí sítě.

Římané chtěli navázat na skvělé představení v Evropské lize a měli k dispozici domácí prostředí, navíc s talismanem na lavičce. Asistent trenéra Salvatore Foti v zastoupení Josého Mourinha ještě s AS neprohrál a ani dnes předzápasové statistiky Sassuolo právě nefavorizovaly. Ve druhé minutě navíc Georginio Wijnaldum skvěle převzal dlouhý míč za obranou Sassuola a jen výtečný zákrok brankáře Consigliho udržel hosty nad vodou.

Bylo to ale jen zdání, protože hned poté si hosté začali dělat z domácí obrany kužely. Hráli na brejky, což jim proti velkým týmům vždy vyhovovalo. Jeden takový táhl Frattesi, jehož ránu vyrazil Rui Patrício k Berardimu. Ten znovu vypálil a Patríciem odražený míč v pohodě dopravil do sítě Armand Laurienté. Po pouhých pěti minutách navíc obrana AS nechala hned dvakrát vypálit Berardiho, k němuž se pak míč dostal znovu a tentokrát Berardi místo další střely volil zpětnou nahrávku. Tou našel opět Laurientého a na jeho další střelu byl Patrício opět krátký.

Po tak šokujícím úvodu se domácí dlouho nemohli dostat do tempa a vše hrálo Sassuolu do karet. Přece jen jim ale na chvíli svitla naděje. Ve spolupráci dvou krajních beků našel Spinazzola Nicolu Zalewského a mladý Polák s italskými kořeny střelou o zem snížil na 2:1.

Vzápětí si pak Wijnaldum naskočil na zajímavý centr, jenže hlavou těsně minul! A to "Vlky" brzy mrzelo. Ve 45. minutě Berardi padl ve vápně a kopl Marashe Kumbullu do rozkroku. Ten mu jeho laskavost oplatil stejnou mincí. Bohužel pro něj si sudí přivolaný VARem k monitoru všiml jen druhého zákroku a domácího obránce vyloučil! Co hůř, ještě navíc nařídil penaltu a tu sebevědomý Berardi s přehledem proměnil - 3:1.

Domácí mohli oprávněně cítit hořkost, ale zápas nezabalili ani v početním oslabení. Do hry vtrhl Paulo Dybala a stačilo mu jen šest minut na to, aby ukázal svoji kvalitu. Nádhernou technickou ranou poslal Consigliho do sítě pro míč a opět dal Římanům naději.

Na rozdíl dvou branek mohl vzápětí zvýšit opět nebezpečný Berardi, jenže tentokrát ho zastavilo břevno. Zajímavou ránu vypustil od kopačky Zalewski, jenže jeho dělovku pohlídal brankář Consigli. Což bylo klíčové, protože o tři minuty později se Laurienté procpal přes nedůrazného Camaru a vymyslel krásnou nahrávku na Andreu Pinamontiho, který si tváří v tvář brankáři Patríciovi poradil suverénně - 4:2.

AS stále neskládalo zbraně, ale rychle mu utíkal čas. Přesto dokázalo v závěru dodat ještě jednu branku. Kapitán Chris Smalling vyvezl míč a přihrál Wijnaldumovi, který si poradil skvěle. Body ale už Římanům nepřinesl.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
tadko97

Nič iné, ako výhra neprichádza do úvahy. Doma sme v tejto sezóne dobrí, tak dúfam to nebude zase také trápenie, ako býva na ihriskách súperov.

2:0

Reagovat
Largo

Chtělo by to tři výhry v řadě, ale zrovna u Sassuola se obávám, že se zase projeví naše zkratovitost.

Reagovat
tadko97

Opäť totálne vybuchnutie, tento tím nemá na to konzistentne podávať dobré výkony a vyhrať aspoň 3-4 zápasy za sebou. Mourinho mačká z tohoto tímu maximum a na viacej tento tím nemá. Snáď vybojujú aspoň semifinále EL a skončia do 4. miesta, potom bude môcť AS bozkávať Josému ruky, aj keď to nevidím ružovo. Ako celoživotný obdivovateľ Mourinha mu prajem, aby po sezóne odišiel do lepšieho tímu, kde mu dokážu kúpiť lepších hráčov. Osobne si myslím, že PSG je pre neho ideálne angažmán. Chudák Dybala, nech si ho vezme so sebou do Paríža

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele