základní část, 35. kolo
14.05.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Giacomo Bonaventura (© AFP)

Fiorentina se před cestou do Švýcarska naladila výhrou nad Udinese

Odveta semifinále Konferenční ligy se blíží a Fiorentina se v generálce naladila výhrou 2:0 nad nebezpečným Udinese. Kaňkou na tříbodovém vítězství je vyloučení Bonaventury za závěrečnou potyčku s Becaem.

Fiorentina už všechno směřuje k očekávané odvetě semifinále Konferenční ligy proti Basileji, ale ještě předtím se potřebovala vypořádat s Udinese. Oba týmy přitom usilují o co nejlepší umístění v první polovině tabulky.

Svěřenci trenéra Italiana začali velmi aktivně a na Stadio Artemio Franchi se čekalo na úvodní gól pouhých sedm minut. Obrana Zeber si neporadila s načechraným centrem do šestnáctky a z druhé vlny napálil balón do sítě Gaetano Castrovilli. Za chvíli přidal i druhý gól Antonín Barák, nicméně slavil zbytečně, protože všemu předcházel ofsajd. Teprve potom se utkání trochu uklidnilo a další možnost měla Fiorentina až ve 35. minutě. Brekalo utekl hostující obraně a překonal vyběhnutého Silvestriho, ovšem balón za brankovou čáru nedoputoval a skončil na tyči.

Ve druhém poločase se dlouho nic zásadního nedělo a zejména Udine nebylo schopno výrazněji ohrozit Cerofoliniho branku. Na druhou strnu Fiorentina vedla "jen" 1:0 a o výsledek se musela strachovat až do poslední minuty, kdy definitivně rozhodl o vítězství domácích Giacomo Bonaventura. Ten se šikovně odpoutal od svého bránícího protihráče, pronikl do šestnáctky a chladnokrevně zakončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele