36. kolo
06.05.2022 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Domenico Criscito (© AFP)

FC Janov otočil v závěru souboj s Juventusem

Domenico Criscito proměněnou penaltou v páté minutě nastavení zajistil Janovu velmi důležité tři body, které ho drží ve hře o záchranu. Stará dáma se jako favorit ujala vedení a měla několik šancí zvýšit náskok a pojistit vítězství, což se ale nestalo.

Osud Janova mohl být už po tomto kole definitivně zpečetěn, nicméně fantastický závěr proti Juventusu ho drží ve hře. Hosté byli jasným favoritem, navíc s vědomím, že už nemohou skončit hůře než čtvrtí.

Začátek zápasu byl v režii Allegriho svěřenců. Dybala poslal do šestnáctky vysoký balón, ke kterému se dostal Kean a branku z dobré pozice hlavou přestřelil. O chvíli později to byl znovu Dybala, kdo si hledal prostor k zakončení a jeho ránu z hranice šestnáctky schoval Sirigu do rukavic. Janov poprvé výrazně ohrozil Szczesnyho až v nastaveném čase prvního poločasu a dalekonosnou ránu Portanovy polský brankář vyrazil.

Aktivnější Stará dáma se dočkala až krátce po změně stran. K balónu se opět dostal Dybala a jeho utažená střela k tyči už skončila v síti. Juventus vedl a měl utkání pod kontrolou. Argentinský útočník pak mohl i zvýšit a tím dost možná utkání rozhodnout, ale svojí další střelu poslal do tyče. Neuspěl ani Kean, jenž po kombinaci s Rabiotem nechal vyniknout Sirigua.

Hosté se v závěru také dožadovali pokutového kopu, ale souboj Gudmudssona s Akém byl nakonec posouzen jako čistý. Juventus později neproměněné příležitosti mrzely, protože Janov v 87. minutě srovnal na 1:1. Amiriho výtečná přihrávka prošla až ke Gudmundssonovi a ten si zblízka se Szczesnym poradil. Vyrovnávací branka vlila Janovu čerstvou krev do žil a ten se rozhodl získat vítězství na svojí stranu. V 89. minutě ještě spálil po obrovské hrubce Ruganiho stoprocentní šanci Amiri. Podobné to bylo i na druhé straně, kde už v nastavení pohrdl třemi body Kean.

Divoký závěr nakonec zlomili ve svůj prospěch skutečně Grifové a v 5. minutě nastavení byla odpískána penalta za zákrok De Sciglia a Yeboaha. Domenico Criscito vypjatý moment zvládl a proměněnou penaltou získal pro Janov velmi důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele