14. kolo
23.12.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Radost hráčů Beneventa (© AFP)

Benevento znovu překvapilo a z Udine si veze výhru 2:0

Mimořádnou lekci z produktivity dostalo Udinese. Domácí tým obdržel od Beneventa dva góly ze dvou střel na branku a zápas nakonec výsledkem 0:2 prohrál. "Zebrám" nepomohlo k vyrovnání ani přes šedesát procent držení balónu, ani častější střelba. Překvapivou výhru "Čarodějnic" zařídili Caprari a Letizia.

Nováček soutěže Benevento si zatím vede více než slušně a rok 2020 zakončí přesně ve středu ligové tabulky na desátém místě. Svěřenci Filippa Inzaghiho toho v Dacia Aréně moc nepředvedli a na výhru 2:0 jim stačili pouhé dvě střely na branku.

Udinese měsíc neprohrálo soutěžní zápas a také proti Beneventu začalo nadějně. V 6. minutě obdržel milimetrově přesný centr na malé vápno De Paul, ale Argentinec zblízka přestřelil. Hned vzápětí Benevento udeřilo. Caprari dostal spoustu času na střelu, srovnal si mířidla a levačkou po zemi k tyči překonal brankáře Mussa. Udine pak mělo několik možností na vyrovnání, včetně střely Pereyry, který netrefil odkrytou branku po chybném vyběhnutí Montipá. V prvním poločase ještě Lasagna trefil z přímáku jen zeď a víc už se nestalo.

"Čarodějky" si hájily hubený náskok a po změně stran je ještě čekala pořádná šichta. V 66. minutě se zjevil před Montipém Lasagna a hosté přežili i další závar před svojí brankou. Čtvrthodiny před koncem pak bylo rozhodnuto. Gaetano Letizia z úhlu prostřelil Mussa a poslal Benevento do dvoubrankového trháku. Hostům přitom stačilo dvakrát trefit zařízení.

Pro Udinese už byla situace složitá a když ani v nastavení neuspěl De Paul a z přímáku orazítkoval břevno, bylo o třech bodech pro Inzaghiho partu rozhodnuto.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele