4. kolo
17.10.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Crotone urvalo s Juventusem bod, ten se naopak zlobí na sudího

Odpískaná penalta, vyloučení Federica Chiesy a především neuznaná branka Álvara Moraty čtvrthodinu před koncem. To jsou tři okamžiky, které nakonec stály Juventus dva body. Stará dáma tak remizovala s Crotone 1:1, což pro ní není dobrý výsledek.

Andrea Pirlo se musel obejít bez Cristiana Ronalda, který byl pozitivně testován na koronavirus, a tak na trávník vyběhlo mládí v čele s Federicem Chiesou. Součástí základní jedenáctky byli i Frabotta, Kulusevski, Portanova nebo navrátilec Morata.

Crotone na svého slavnějšího soka vlétlo a první výsledky přišly už po jedenácti minutách. Po průnikové přihrávce do vápna se po kontaktu s Bonuccim skácel Reca a sudí měl po velice sporné situaci jasno - pokutový kop. Jasno měl i zahrávající Simeon Nwankwo, který při rozběhu zpomalil a Buffona poslal ke druhé tyči. Tak se Crotone dostalo do vedení, které nemělo dlouhého trvání. Rozeběhnutý Federico Chiesa poslal ostrou přihrávku do malého vápna, kde Moratovi stačilo nastavit kopačku.

Juventus po vyrovnání získával převahu a před koncem poločasu mohl udeřit. Po výborném pasu za obranu a zakončení Federica Chiesy se ale zaskvěl brankář Cordaz. Crotone se nekoncentrovalo jen na bránění, naopak v poslední šanci prvního poločasu přilétl do malého vápna ostrý centr, na který sice nikdo nereagoval, ale domácí zůstali u balónu a tasit se zákrokem se musel Buffon. První poločas skončil remízou, se kterou byli pochopitelně spokojenější domácí.

Crotone si v prvním poločase ověřilo, že se proti současné Staré dámě dá hrát a v 55. minutě mohlo opět udeřit, kdyby Cigarini z ideální pozice srovnal mířidla. O pět minut později přišla pro Juventus velká komplikace. Federico Chiesa ve středu hřiště dohrál souboj, přišlápl Cigariniho a od sudího Fourneaua si vysloužil rovnou červenou kartu.

I v deseti měl Juventus možnost vstřelit rozhodující branku. Álvaro Morata hlavičkoval v 63. minutě do tyče a v 76. minutě dokonce vstřelil gól. Veškerá radost ale byla předčasná, protože po Cuadradově střílené přihrávce stál Morata v milimetrovém ofsajdu. Pro Juventus to byl druhý velice sporný moment v utkání, který byl rozhodnut v jeho neprospěch. Nutno podotknout, že Moratův ofsajd dlouho řešil VAR a Crotone vzalo jeho rozhodnutí s povděkem. Juve nemělo v závěru už dostatek psychické síly, aby utkání zlomilo ve svůj prospěch a z Crotone veze pouze bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele