31. kolo
18.04.2021 12:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Ante Rebić (© AFP)

O výhře Milána rozhodl Scamaccův vlastňák

Tři body tentokrát zůstaly na San Siru. AC Milán porazil v odpoledním utkání Janov CFC 2:1 a i po tomto kole zůstane na druhé příčce tabulky. Rossoneri poslal rychle do vedení Ante Rebić, ale ještě do poločasu odpověděl Mattia Destro. Rozhodnutí přišlo až dvacet minut před koncem, kdy si nešťastného vlastence vstřelil Gianluca Scamacca.

Hlavně získat tři body a je jedno jak. AC Milán se doma nepyšní zrovna dobrou bilancí, což chtěl v nedělním klání proti Janovu změnit. A povedlo se, byť se Rossoneri strachovali o výsledek až do závěrečného hvizdu.

AC Milán se musel obejít bez potrestaného Zlatana Ibrahimoviće, kterého na hrotu zaskočil Rafael Leão, navíc na lavičce už byl připraven chorvatský veterán Mario Mandžukić. Do vedení poslal domácí celek jiný Chorvat Ante Rebić. Tomori mu udělal ve 14. minutě prostor ke střele a Rebić trefil balón parádně k tyči. První poločas jinak žádnou plejádu šancí nenabídl. Hra byla vyrovnaná a nakonec i první poločas skončil nerozhodně. Tomori tentokrát zapsal při bránění rohového kopu, u Destra pouze stínoval a bývalý útočník Rossoneri srovnal na 1:1. Mimochodem Mattia Destro dal dva góly už v prosincovém utkání, které skončilo 2:2.

Milánští si zase mohli vzít vedení zpátky po změně stran. V 50. minutě se balón dostal až před branku k Rebićovi, který jej trestuhodně napálil nad! Pro změnu těsně vedle zase skončila hlavička Kjaera po rohovém kopu.

Rozhodující moment celého utkání přišel v 68. minutě. Rossoneri rozehráli další rohový kop a balón se prapodivným způsobem odrazil od Scamaccy přímo do sítě. Perin na to nedokázal zareagovat a AC Milán opět vedl.

Grifone měli na vyrovnání ještě čas a velmi blízko mu byli tři minuty před koncem. Poté co Donnarumma povyběhl z branky a nedokázal dostat balón do bezpečí, se ke dvěma střelám dostali Masiello respektive Behrami a obě rány zastavili na brankové čáře milánští stopeři Kjaer s Tomorim. Janov byl až do závěrečného hvizdu natlačen na polovině domácích, ovšem vyrovnat nedokázal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele