21. kolo
26.01.2020 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sampdoria nedala desetičlennému soupeři gól ani za hodinu přesilovky

Sampdoria sice dostala Sassuolo pod tlak, z velké části díky tomu, že hrála dlouhou přesilovku po vyloučení Pelusa. Ke gólu jí ale ani to nepomohlo, takže Sassuolo veze z Janova vydřenou remízu.

Sampdoria stále není od sestupu tak daleko, jak by si přála. Skvělé výkony, jako pětigólovou kanonádu, střídají mnohem horší výkony. Jako třeba další pětigólová kanonáda, tentokrát však do vlastní sítě. Dnes se Doria postavila proti Sassuolu, jehož sezona se také nedá označit za pozitivní. Navíc se Námořníci mohli opírat o skvělou kulisu nadšených domácích příznivců. A od začátku utkání to bylo znát.

Sassuolo se sice snažilo držet míč na kopačkách, ale byli to domácí, kterým se dařilo víc zaměstnávat soupeřova brankáře. V páté minutě proskákal míč k veteránovi Fabiu Quagliarellovi, který však ve velké šanci mířil jen doprostřed brány, kde si Consigli poradil. Poté se šance obou týmů vyrovnaly a Sassuolo několikrát nebezpečně centrovalo do prostoru před Auderem.

Po pětadvaceti minutách ale čáru přes rozpočet Sassuola udělal zkušený obránce Federico Peluso. Ten totiž marně stíhal Manola Gabbiadiniho, který sprintoval za dlouhým míčem. Peluso jej musel faulovat, protože jinak by Gabbiadini šel sám na brankáře Consigliho. A právě z tohoto důvodu mu sudí ukázal rovnou červenou kartu! Doria se těšila na dlouhou přesilovku, jenže do konce první půle ji využít nedokázala.

Zajímavou ránu naopak ze své díly vyprodukoval Domenico Berardi a Audero musel být připraven. Druhý poločas už měl větší grády. V 53. minutě se oslabené Sassuolo dostalo do protiútoku a u vápna se balon dostal k Jeremiemu Bogovi. Mladý křídelník obešel jednoho soupeře a pak napálil míč do tyče za Auderovými zády!

Po hodině hry šla Doria málem do vedení. Fabio Quagliarella si zpracoval na středu vápna centr z levé strany na prsou a poté vypálil z voleje levačkou. Tyč však minul o několik centimetrů. O chvíli a několik nepovedených centrů později se o slovo přihlásil Karol Linetty, jehož hlavičku z úhlu musel Consigli krotit nadvakrát. V samém závěru, to už Doria hrála spíš v agónii, ještě musela hostující obrana zdvíhat dělovku Gabbiadiniho nad břevno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele