27. kolo
23.06.2020 19:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari slaví ve Ferraře těsnou výhru, rozhodl Simeone

To byly nervy! Cagliari i bez mnoha hráčů ukázalo, jak se bojuje o body až do závěrečných minut. Poprvé pod trenérem Zengou vyhrálo a tři body mu zajistil Giovanni Simeone až ve čtvrté minutě nastaveného času.

SPAL se spoléhal především na útočníka Andreu Petagnu, který je jeho nejlepším střelcem. Právě Petagna se po rozehrání rohového kopu dostal k zakončení, jenže netrefil bránu. Utkání se hrálo v poměrně hektickém a nepřátelském duchu, což se brzy projevilo na vyšším počtu karetních trestů.

První větší šanci si připravil a sám hodlal zakončit mladičký bek Luca Pellegrini, jenže těsně před tím, než zakončil, mu balon od nohy ukopl obránce Kevin Bonifazi. Ve 27. minutě dostalo Cagliari šanci zahrávat standardní situaci z velmi příjemné vzdálenosti, byť se jednalo o hodně těžký úhel. Marko Rog to každopádně zkusil přímo a jen brilantní reflexy mladého brankáře Karla Leticy zabránily jistému gólu. Mimochodem, pro mladého Chorvata se jednalo o premiéru v dresu SPALu.

Dalším na řadě byl Simeone, který pálil deset minut před koncem první půle. Jenže neměl správně seřízená mířidla. Brankář Letica tak nemusel svých 201 centimetrů využít víc než obvykle. SPAL byl vepředu velmi pasivní a bez nápadu. Samotný Petagna to nevytrhl, chyběla mu větší podpora od spoluhráčů.

Ze strany domácích se jednalo o zklamání, herně naprosto nestíhali pokrývat hráče soupeře. Změnit to mohl Federico Mattiello, který se v 57. minutě dostal do zakončení. Jenže pár metrů před bránou trochu zpanikařil a napálil míč vysoko nad bránu. Po pádu Simeoneho s pomocí obránce Vicariho zahrával kanonýr João Pedro standardní situaci, jenže míč poslal vysoko nad.

V 80. minutě se po rychlé akci dostal do zakončení Cerri a pálil jen do brankáře. Míč se pak odrazil k Petagnovi, jenž pro změnu přestřelil bránu o notný kus! A SPAL to o chvíli později mrzelo. V nastaveném čase totiž tvrdou střelu z větší vzdálenosti Letica vyrazil do strany. Odtud přilétl centrovaný míč, na nějž si naskočil Giovanni Simeone a bezpečně poslal míč hlavou do poloprázdné brány - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele