36. kolo
12.05.2019 15:00 CET
1 : 3
(0:3)
Stadión:
 

Reportáž

Udinese díky Okakovi vyloupilo Frosinone a míří za záchranou

Na stadionu Benito Stripe se utkalo domácí Frosinone, které už sestupuje, s Udinese. Hosté ještě mají dostatek času na záchranu a dnes k ní vykročili skvělým způsobem. Domácímu týmu totiž jen během první půle nasázeli tři góly.

Udinese se potýká s problémy a před zápasem balancovalo nad propastí. Sestoupit ale Zebry odmítly, což jasně ukázaly na hřišti. Přesto Frosinone rozhodně vystrkovalo růžky a střely Beghetta i Sammarca o něco později měly gólové parametry. Frosinone ale prakticky o nic nešlo, takže veškerá tíha stála na bedrech Udinese. Pak už se ujal slova útočník Stefano Okaka.

Jeho první šance ještě skončila nepříliš povedenou střelou. V 11. minutě už se ale Udinese jeho zásluhou radovalo. Okaka neúnavně pronásledoval rozehrávající beky a získal míč. Ačkoli je to spíš kladivo do vápna, ukázal i svou technickou stránku. Proběhl s míčem u nohy kolem tří soupeřových obránců a ještě stihl přesně zamířit!

Frosinone se odmítalo vzdát a brankář Juan Musso musel v pětadvacáté minutě ukázat hned dva luxusní zákroky proti střelám Camilla Ciana. Dalšího gólu se opět dočkalo Udinese. Čtyři minuty před koncem první půle nejprve zasáhl obránce Samir, který si ze všech hráčů naběhl na standardní situaci zahrávanou De Paulem nejlépe a hlavičkoval míč do sítě.

Drtivá koncovka první půle v podání Udinese ale pokračovala a jen o tři minuty později záložník Rodrigo De Paul našel ve vápně Frosinone nepokrytého útočníka Lasagnu. Ten naprosto nesobecky nahrál vedle stojícímu Okakovi, který už měl před sebou jen prázdnou bránu - 3:0 pro Zebry.

Zcela logicky po takové smršti Zebry neměly velkou potřebu útočit a druhá půle zcela zaostávala za tou první. První větší šance jsme se dočkali až v 60. minutě, kdy brankář Musso nahrál hodně nešikovně jen Pinamontimu, který mohl snížit. Musso ale bravurním zákrokem svou chybu při rozehrávce napravil. Musso pak zasahoval ještě proti Paganinimu. Na hlavičku Federica Dionisiho po rohovém kopu v 85. minutě už ale neměl nárok a čuisté konto proto neudržel.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak je na tom Udine po finanční stránce. Muže poslat domácím nějaký obnos za odchození zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele