26. kolo
25.02.2018 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Lazio nasázelo domácímu Sassuolu tři branky

Lazio opět ukázalo svoji kvalitu a pohrálo si se Sassuolem jako kočka s myší. Kromě tří branek, o které se podělili Sergej Milinković-Savić a Ciro Immobile, jsme viděli hned dvě červené karty. Nejprve utkání nedohrál mladý talent Domenico Berardi a po něm se nechal vyloučit také hostující bek Adam Marušić.

Lazio má za sebou těžký duel Evropské ligy, ve kterém ale ukázalo, že ani nepříznivý výsledek z prvního utkání jej nezlomí. Trenér Inzaghi navíc pochopil, jak důležitá je pro tým rotace při takovém množství hráčů, což se projevilo také dnes. Na Mapei Stadium se představili Luiz Felipe nebo Murgia, k nimž přibyli zkušenější Wallace, Immobile, Anderson nebo Marušić s Raduem a Strakoshou.

Obránci Lazia si museli dávat pozor především na papírově silný útok Berardi, Babacar a Politano. Ani ten ale v současné době nemá moc dobrou výkonnost a Sassuolo se i kvůli hodně impotentnímu útoku dstává do problémů se sestupem. V prvních minutách se navíc Sassuolo potýkalo se soustředěným výkonem obrany Lazia, především pak schopnostmi stopera Wallace.

Už v sedmé minutě si před bránu soupeře nabíhal Sergej Milinković-Savić a dlouho šermoval rukama, aby si jej Felipe Anderson všiml. Dočkal se a spolu s ním i celé Lazio, protože mladý tahoun zálohy vypálil krásnou ránu. Jeho dělovka zapadla přesně do šibenice a zkušený brankář Andrea Consigli byl bezbranný - 1:0 pro Lazio.

Domácí se ale nehodlali nijak vzdát a především rychlý útočník Matteo Politano dělal Laziu problémy. Právě Politano po chvíli kliček centroval na Khoumu Babacara, který ale špatně zpracoval. Bylo to ale Lazio, které diktovalo tempo hry. A to i díky mladíkovi Murgiovi, který velmi často kolmicemi hledal nabíhající kolegy Andersona nebo Marušiće.

Ve třicáté minutě obránce Federico Peluso zakončil celou akci Lazia a sudí Manganiello spěchal k videu. To nakonec změnilo jeho názor a sudí odpískal hodně přísnou penaltu po ruce obránce Pelusa ve vápně! Lazio nijak neprotestovalo, naopak se k míči postavil Ciro Immobile a ukázal své kvality. Ve svém 23. utkání první ligy vsítil už třiadvacátý gól! Zkrátka smrtící útočník.

Ještě v rámci první půle mělo Sassuolo obrovskou šanci na snížení. Centr z levé strany odhlavičkoval Wallace jen ke Khoumovi Babacarovi, který dokonce překonal komicky padajícího brankáře Strakoshu. I když se před ním odkryla prázdná brána, tak ji Babacar prostě nedokázal trefit! A hned po změně stran bylo Sassuolo za neproměňování svých šancí potrestáno.

Ve 46. minutě totiž parádní centr od Andersona neodvrátila ani teatrálně bránící dvojice Peluso - Adjapong, takže vysoký a dravý Milinković-Savić měl dostatek klidu pro přesnou hlavičku - 3:0! O pár minut později se navíc Sassuolo ocitlo v nepříjemné pozici, protože Domenico Berardi úmyslně fauloval a po druhé žluté kartě byl vyloučen!

Hostující Lazio Řím však také ukázalo soucit se svým soupeřem a z ohledu na něj srovnalo počty. Po hodině hry totiž černohorský univerzál Adam Marušić loktem agresivně udeřil mladíka Rogéria a byl sudím okamžitě vyloučen! To Sassuolo nakoplo a především Matteo Politano ukázal parádní individuální akci, při níž proběhl přes tři protihráče a vypálil. Dnes měl ale smůlu a ani tato akce gólem neskončila. Ve zbytku utkání už si Lazio poradilo a pohlídalo pohodlný náskok.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele