6. kolo
23.09.2017 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Neapol těsně porazila bojující Spal

Neapol se z Ferrary vrací se třemi body, ale ty byly doslova hodně vydřené. Po velmi hektickém úvodu jsme se dočkali dramatického závěru a hned pěti branek dohromady. Nakonec byla o jednu branku šťastnější právě Neapol, na svědomí měl přesný zásah obránce Faouzi Ghoulam.

Asi nikdo nevěřil, že by Neapol ve Ferraře prohrála, ale o tom, že domácí Spal bojuje a je nepříjemným soupeřem, věděl snad každý. Sami hráči před utkáním zdůrazňovali, jak je důležité soupeře nepodcenit. Kádr Spalu čítá velmi zajímavá jména, mezi která dnes patřili hráči jako Gomis, Salamon, Vicari, Lazzari, Schiattarella, Viviani, Antenucci nebo harcovník Borriello.

Neapol na soupeře vletěla se všemi důležitými hráči, takže nechyběli Hamšík, Reina, Koulibaly, Ghoulam, Zieliński, Callejón, Mertens nebo samozřejmě oblíbený starší z dvou neapolských bratrů, Lorenzo Insigne. Byl to ale trochu překvapivě právě domácí Spal, kdo se hnal za první brankou a neměl k ní daleko. S míčem na kopačkách uháněl k bráně Reiny Borriello, ale pouze se zastřeloval.

Na opačné straně dirigoval hru Partenopei Marek Hamšík a po vlastní individuální akci se dostal do zakončení. Před brankářem Gomisem vystřelil, ale mladý gólman si poradil. Se svou troškou do mlýna pospíchal také Dries Mertens, který se odhodlal ke střele z velké dálky, jenže ta nečinila Gomisovi problémy.

Ve 13. minutě se dostal stadion Paolo Mazza do delíria. Domácí záložník Pasquale Schiattarella totiž dostal balon poměrně daleko od brány, ale přesto vypálil. A jeho trefa parádně zaplula k tyči, takže brankář Reina nedokázal včas reagovat!

Neapol ale dnes poprvé a nikoli naposledy ukázala, čeho je schopná. K míči se u vápna dostal Lorenzo Insigne, který využil krátkého zmatku před bránou Spalu a rychlou střelou srovnal na 1:1!

Velkou zbraní hostí byl právě Insigne, který se často dostával ke střelbě. V první půli se pokoušel prosadit také Dries Mertnes, ale jeho individuální akce neslavila úspěch. Domácí obrana fungovala velmi dobře a spolehlivě, takže hostující Neapol se i přes obrovskou kvalitu kádru jen těžko probíjela poblíž ke Gomisovi.

Druhé dějství začalo v obdobném duchu a tempo hry nebylo příliš vysoké. Neapoli se stále nedařila finální fáze a domácí nevypadali, že by se chtěli vzdávat. Ani dalších 15minut z druhé půli nestačilo Partenopei k tomu, aby se dostali do vedení. Jejich aktivita ale neustávala a typická agresivně ofenzivní hra pokračovala. Ke změně skóre pomohla dvě střídání, především pak účast Areka Milika na hrací ploše.

Jen o pouhou minutu později se totiž domácí obránci soustředili také na něj a na Josého Callejóna tak trochu zapomněli. Právě zkušený Španěl si naskočil na krásný pas ze strany a přesnou hlavičkou nedal brankáři Gomisovi žádnou šanci zasáhnout - 2:1 pro Neapol.

Ani v tomto případě ale Neapol neměla vyhráno. Téměř deset minut před koncem byl totiž u vápna faulován Federico Viviani a rozhodl se nařízenou standardní situaci zahrávat sám. A dobře udělal, protože jeho přesný pokus zaplul k tyči, Reina byl opět bez šance.

Neapol se přesto nevzdala a ubezpečila domácí celek, že si tři body odveze ona. Sedm minut před koncem totiž ukořistil balon obránce Faouzi Ghoulam, předvedl parádní sólo a navedl si míč na střed. Odtud vypálil velmi přesně a brankář Gomis se loučil s míčem i všemi body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad zde bude vše křištálově čisté .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele