24. kolo
10.02.2018 15:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

AC Milán rozstřílel Spal čtyřmi góly

AC Milán opět ukázal, že se s ním musí počítat. V sobotním klání se Spalem si připsal povinné tři body, předvedl parádní výkon a udržel čisté konto. K němu přidal čtyři branky a bavil diváky, o což se postaral především mladý útočník Patrick Cutrone.

Milánské AC pod vedením trenéra Gattusa spoléhalo na opory jako Donnarumma, Bonucci, Romagnoli, Kessié, Biglia, Bonaventura nebo Suso, přičemž volba hrotového hráče padla na Cutroneho. A pro hosty bylo dobře, že Cutrone nastoupil hned od začátku, protože se téměř ihned po startu trenérově důvěře odvděčil. Suso poslal centr na vzdálenější tyč a následnou hlavičku ještě dokázal Alex Meret vyrazit. Jenže Cutroneho pohodlnou dorážku už mít nemohl.

Ani domácí se samozřejmě nevzdávali, i když tak rychle inkasovaná branka je pochopitelně trochu rozhodila. Grassi si zpracoval dlouhý míč z pravé strany, jeho následný pokus ovšem byl hodně nepřesný. Ani spolupráce obránce Salamona s nabíhajícím Antenuccim ke gólu nevedla, poněvadž zkušený útočník na zadní tyči ve skluzu na balon nedosáhl! S následující ránou Bonaventury si Meret poradil.

Pět minut před koncem atraktivní první půle dostali domácí šanci zahrávat volný přímý kop a k jeho exekuci se postavil zkušený technik Viviani. Dřívější talent z akademie římského AS tyhle situace umí a to ukázal také nyní, jenže jeho radost zastavila tyč! Do druhé půle vlétlo lépe opět AC, což se trenér Semplici snažil zjemnit nasazením útočníka Paloschiho.

Po hodině hry se Lucas Biglia dostal k odraženému balónu, jenže jeho následný přízemní pokus byl zablokován. Převaha AC byla zřetelná a na druhou branku ji přeměnil opět Cutrone. Téměř identickou akci jako v případě první branky rozehrál Suso a Meret vyrážel. Cutrone sice zprvu trefil tyč, jenže ani poté k němu nikdo nepřistoupil a mladý hrot mohl pohodlně slavit druhou branku - 2:0.

Pokud jsme až dosud mohli mladíka Mereta chválit, pak v 73. minutě nikoli. Právě Meret hodně špatně a laxně rozehrál balon po zemi, k němu se dostal veterán Lucas Biglia a po pár krocích vypálil. Trefil přesně prostor, kam Meret nedosáhl a AC vedlo o tři góly!

V poslední fázi hry už to ani tak nebylo o tom, zda AC dotáhne utkání do vítězného konce, ale kolik gólů ještě bude brankář Meret lovit ze sítě. Do hry se postupně dostali hostující hráči jako Montolivo, Silva nebo Borini. Právě někdejší hráč Liverpoolu či Sunderlandu se stal posledním, kdo překonal brankáře Mereta.

Pasivní a již téměř nebránící nováček inkasoval poslední branku utkání právě od Boriniho, který si naběhl do vápna a dostal do něj krásnou nahrávku. Tu ani nezpracovával, nýbrž napálil ke vzdálenější tyči. O tu se míč otřel i s přispěním brankáře Mereta, který si tak připsal další smolné odpoledne.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 FORZA RAGAZZI...

Reagovat
smazaný uživatel

Juhů tam kde Inter jen remizoval my vyhráli hladce :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele