37. kolo
13.05.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Udinese zvítězilo nad Hellasem, rozhodl Barák

Udinese získalo klíčové tři body, které by mu mohly hodně pomoci při konečném účtování. Zebry totiž porazily domácí Hellas Verona, který má postup stejně již dávno zajištěn. Udinese naopak ještě bojuje a na sestup má nyní náskok dvou bodů, protože dnes díky brance Antonína Baráka vyhrálo.

Udinese stále žije. Dnes mu dal šanci gól Antonína Baráka, i když výkon celého mužstva stojí za pochvalu. I proto, že proti trochu odevzdanému soupeři Udinese hrálo jasně lépe. Už ve druhé minutě Antonín Barák hledal De Paula, který však minul v dobré pozici bránu. S další šancí se Barák předvedl poté, co krásně načasoval nahrávku na nabíhajícího Kevina Lasagnu. Jeho náběh ale dokázal brankář Nícolas perfektně ukončit.

Ani Hellas nebyl bez šancí, ale jeho schopnost zakončit dokonale ilustrovala jeho nepovedenou sezonu. Alessio Cerci se hnal po pravé straně na brankáře, ale včas se vrátili Stryger Larsen a Danilo. Aktivní Kevin Lasagna si užíval pobyt na hřišti po delším zranění a ukazoval, jak důležitý pro hru Udinese umí být. Jeho náběhy i rozehrávka dělaly obraně Hellasu velké potíže.

Ve 20. minutě už se Bianconeri mohli radovat z první branky. Jakub Jankto hledal přesným pasem Lasagnu před bránou Nícolase, ale Lasagna na míč nedosáhl. Naštěstí pro Zebry stál za ním ještě připravený Antonín Barák, který vložil špičku kopačky do dráhy letu a překonal domácího brankáře - 1:0.

Prakticky od té doby se Hellas k ničemu nedostával a Udinese naopak hýřilo aktivitou. Po třiceti minutách měli šanci i domácí. Lee Seung-woo zakončoval ze středu přes Behramiho do levého rohu branky, ale tam zasahoval zkušený brankář Bizzarri.

Druhá půle se nesla v totožném duchu. Halfredsson se pokusil o křižnou nahrávku na levou stranu, kde byl ale Jakub Jankto dobře hlídán. De Paul o pár minut později vystřelil zleva pravačkou ze střední vzdálenosti, ale jeho razantní zakončení zastavil obránce Caracciolo. Domácí začali tlačit až příliš pozdě a jejich centry vytrvale odklízely hlavy hostujících hráčů, takže Udinese bere cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele