20. kolo
15.01.2017 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sampdoria uhrála s Empoli nudnou remízu

Sampdoria si nakonec doma nechává jen bod po utkání s Empoli a ještě za něj může být ráda. Nechybělo totiž mnoho a zůstala by bez bodů. O to se málem přičinil Mčedlidze, který mohl kopat penaltu. Tu však neproměnil, protože svou chvíli slávy si užil brankář Puggioni.

To bylo zase představení. Ne že by se od Sampdorie a Empoli čekala strhující bitva plná branek nebo šancí, ale to, čeho byli svědky fanoušci v Janově, přeci jen mělo s fotbalem první ligy málo společného. Ani jedna strana se dnes výrazně nepohybovala, neútočila a vlastně se není čemu divit, že výsledek zůstal bezbrankový. Především ohromná laxnost v zakončení Sampdorii brzdila.

Šanci zazářit dostal od prvních minut český talent Patrik Schick. Ten ji málem využil v 11. minutě, když si naběhl za obranu soupeře a zkoušel přejít přes obránce. Jenže Uroše Ćosiće nepřekonal. O deset minut později se málem prosadil jeho zkušenější a věhlasnější parťák z útoku. Luis Muriel si naběhl do vápna a dostal do něj míč tak akorát na střelu placírkou. Jenževe skluzu pálil nepřesně!

O chvíli později se Patrik Schick dostal do další obrovské šance, když hlavičkoval po výtečnm výskoku. Jenže na místě byl brankář Lukasz Skorupski, který si poradil a vyboxoval balon těsně před dotírajícím Luisem Murielem. Po třiceti minutách fauloval Palombo útočícího Levana Mčedlidzeho a protože to bylo ve vápně, sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám Mčedlidze, ale nechal vyniknout jen brankáře Puggionho!

První půle skončila bez branek a čekalo se, že bude tato smůla prolomena alespoň ve druhém poločase. Ricardo Álvarez rozehrál roh z pravé strany přesně na Patrika Schicka, jenže jeho střela mířila vedle branky Empoli. Do hry se pak dostal mladý záložník Bruno Fernandes, jehož rána z voleje vůbec nebyla špatně myšlená. Jen byla špatně provedená.

Luis Muriel se opět dostal k balonu ve vápně Empoli a už už se radoval ze vstřelení branky, jenže na poslední chvíli se na brankové čáře objevil obránce Vincent Laurini a hbitým zákrokem spasil svůj tým! A když v závěru vychytal Polák Skorupski i Torreiru, body se na stadionu Marassi dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Eldarion

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele