38. kolo
14.05.2016 20:45 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Inter podlehl domácímu Sassuolu

Inter Milán jen dokumentoval, že se mu letošní sezona opravdu nepovedla a jeho forma vykazuje všechny známky kolísavosti. Domácí Sassuolo jej jasně přehrálo a získává v posledním kole důležité tři body.

Trenér Mancini si přichystal několik změn oproti sestavě, na kterou jsou fanoušci Nerazzurri běžně zvyklí. Do hry se dostali Telles, Jovetić, Eder nebo Palacio, hru měli v záloze tvrdit Kondogbia, Melo a Brozović. Domácím šlo o hodně a trenér Di Francesco postavil to nejlepší, co měl k dispozici. Od prvních minut hráli Duncan, Defrel, Politano a Sansone, šanci dostali i Acerbi, Gazzola nebo Pellegrini.

Už v páté minutě poprvé udeřil Stevan Jovetić, který dostal skvělý pas do vápna a vystřelil. Jenže stál v ofsajdu, což mu sudí neodpustil. Hned vzápětí ale domácí fanoušci vykřikli radostí, protože se Sassuolo ujalo vedení. I díky bojovnosti Defrela sek balonu za vápnem dostal Matteo Politano a krásnou ranou míč opřel o obránce Juana Jesuse. A protože s touto tečí Carrizo nepočítal, inkasoval.

Inter se nehodlal vzdát a odjet ze Sassuola bez bodů. Střela záložníka Felipeho Mela byla ale zablokována a skončila jen pod dohledem brankáře Consigliho. Na opačné straně se k míči ve vápně dostal Defrel, který si balon zpracoval, otočil se s ním a vystřelil, jenže pálil hodně vysoko nad. Domácí pokračovali v tlaku a brzy se jim úsilí vyplatilo. Krásnou a rychlou akci do otevřené obrany Interu zakončil Duncan nahrávkou před bránu, kam si naběhl Lorenzo Pellegrini. Tomu stačilo nastavit kopačku - 2:0!

Ani tentokrát se Inter nenechal zatlačit do dalšího tlaku a Sassuolu vrátil úder. Ze standardní situace se sice neprosadil, jenže balon se dostal k Rodrigu Palaciovi, který už si poradil. Nerazzurri díky veteránovi vstřelili kýženou kontaktní branku a doufali, že to povede k větší agresi.

Nevedlo. Pět minut před koncem první půle si totiž Sassuolo vzalo zpět dvougólové vedení. Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal, který možná není pravidelným střelcem, ale dnešní utkání mu vyšlo parádně. Odchovanec římského AS vstřelil hlavou svoji druhou branku dnešního utkání a trenér Di Francesco se mohl opět usmívat.

Rovněž na začátku druhého poločasu se Inter prosadil. A stejně jako v první půli nebyla branka ani teď uznána. Opět pro ofsajd, do kterého byl lapen Danilo D'Ambrosio. Hostům prostě dnes nebylo přáno, zato domácí si mohli připadat jako řečtí Midasové. Vše, na co sáhli, se měnilo ve zlato. Je pravda, že Inter jim to hodně usnadnil. Nejvíce po hodině hry, kdy obránce Murillo nejprve fauloval a pak dík svému temperamentu ještě pronesl nějaké peprné vyjádření směrem k sudímu. Dostal červenou a Inter dohrával v deseti.

Neroverdi dál útočili, Duncan se dostal s míčem do vápna a jeho rána byla na poslední chvíli zablokována. Deset minutek si na své konto připsal obránce Interu Fabio Della Giovanna, který ochutnal atmosféru utkání první ligy poprvé v letošní sezoně. Zbylý čas využil domácí celek k postupné kombinaci a v duchu hesla "Kdo nic nedělá, nic nepokazí", se nikam nehrnul. Tři body jsou jeho, Inter opět smutní. V letošní sezoně měl mnohem vyšší ambice, ale končí čtvrtý.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Recoba Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele