5. kolo
23.09.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter stále první, rozhodl Melo

Inter Milán dokázal zvítězit i ve vloženém kole a zaslouženě si připisuje tři body. Hellas Verona pro něj dnes nebyl náročným soupeřem a příliš starostí jeho obraně nenadělal. O jedinou branku utkání se postaral záložník Felipe Melo, který se prosadil hlavou po standardní situaci.

Inter chtěl dokázat, že jeho první místo není náhoda a hodlal porazit také dalšího soupeře. Vložené kolo mu přichystalo poměrně zajímavého soka, protože se utkal s hodně oslabeným Hellasem Verona. Ten nastoupil se záložníky Salou, Vivianim a Grecem, kteří podporovali Pazziniho a Juanita Gómeze. Domácí Inter nechtěl ponechat nic náhodě a na hřišti se vedle sebe objevili Ljajić, Icardi a Peršić, kterým góly připravovali Kondogbia, Melo a Brozović.

Domácí Inter byl od prvních okamžiků hry mnohem aktivnějším týmem, bylo na něm vidět, že hrát chce a že chce své fanoušky bavit fotbalem. Na rozdíl od hostí, kteří přijeli víceméně s defenzivními úkoly. V prvních minutách se hrál poměrně otevřený fotbal, který se však postupně přesouval jen na kopačky Interu Milán. První tvrdší ránu vypustil z kopačky Melo, který pálil těsně mimo.

Plány trenéra Mandorliniho na případný bodový zisk hodně zkomplikovalo zranění jediného hrotového útočníka, kterým byl pro dnešní duel Giampaolo Pazzini. S Tonim coby zraněným hráčem sázel Mandorlini především na schopnosti a zkušenosti Pazziniho, jenže ten se zranil a po dvaceti minutách na hřišti a jednom dalším pokusu o návrat byl stažen ze hry.

První start v základní jedenáctce Nerazzurri si připsal mladý srbský útočník Adem Ljajić, který do Milána přišel na hostování s opcí z římského AS. Dnes se měl ukázat. A nezačal vůbec špatně, byl aktivní a často kombinoval. Jeho první vážnější střela na bránu skončila jen těsně vedle. Po třiceti minutách dostal Inter další šanci, když v blízkosti pokutového území hlavičkoval vyhlášený útočník Mauro Icardi - těsně minul bránu. O pět minut později mohl vstřelit první branku Geoffrey Kondogbia, který se dostal k dorážce a pálil neuvěřitelně nepřesně!

Inter držel míč na svých kopačkách častěji, jenže nepomáhaly mu ani standardní situace. Tu poslední v rámci první půle rozehrál nováček Telles, který našel záložníka Medela, jenže jeho štiplavá střela byla zablokována. Do druhého poločasu měl Inter o čem přemýšlet a musel zlepšit především koncovku, chtěl-li uvažovat o třech bodech. Hostující Hellas Verona zase dobře bránil. Deset minut po změně stran se k bráně Interu dostal Jacopo Sala vypálil, jenže mířil jen do břevna! A to byl zřejmě zlomový okamžik.

Hned z další šance totiž Inter vstřelil jedinou branku utkání. Na centr mladého obránce Tellese od rohového praporku si naskočil zkušený záložník Felipe Melo a hlavou poslal domácí do vedení! Stadion mohl explodovat radostí, protože snový začátek ligy pokračoval.

Postupně se v dresu Interu na hřiště dostali i Stevan Jovetić nebo Jonathan Biabiany, kterým udělali místo Adem Ljajić s Geoffreyem Kondogbiou. Interu výsledek svědčil a hrál přesně to, co potřeboval. Nezapomínal na ofenzívu a bránit v podstatě nemusel, neb neměl co. Hellasu se navíc zranil i do té doby aktivní Jacopo Sala, který musel být střídán. Až na poslední minuty v utkání se na hrací plochu podíval někdejší kapitán a kritizovaný stoper Andrea Ranocchia, který vystřídal unaveného Tellese. Interu Milán se nakonec povedlo vyhrát a zároveň udržel čisté konto.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Musíme 3:0 INTER

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele