9. kolo
24.10.2015 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Empoli FC - Janov CFC 2:0

Empoli podalo na domácí půdě skvělý výkon a zaslouženě si nechává všechny tři body doma. Janovské Grify porazilo o dvě branky a stoupá tabulkou. Grifové naopak prohlubují špatnou formu.

V souboji týmů, které se zrovna nepyšní dobrou formou, uvítalo Empoli zkušenější Janov. Oba trenéři jsou víceméně pod tlakem, protože jejich týmy nezískávají tolik bodů, kolik si zřejmě představenstvo představuje. Dnes se od prvních minut hrálo jasně podle not Empoli. Toskánský celek nastoupil v jednoznačnější větší pohodě a začal hosty zlobit hned od začátku. Jako první se ke střele propracoval mladý polský záložník Zieliński, který si míč navedl a tvrdě vypálil. Jeho ránu ale kryl brankář Mattia Perin.

Dalším aktivním hráčem domácích se pomalu stával Rade Krunić, který se propracoval do několika slibných šancí. Pálil z dobré pozice také po devíti minutách, jenže mířil těsně na břevno brány, kterou hájil mladý brankář Mattia Perin. Janov se nemohl dostat do tempa a hráči domácího celku si s jeho nenápaditou hrou velmi často věděli rady. S další nebezpečnou akcí pro mladého brankáře přispěchal mladík Piotr Zieliński, na jehož bedrech velmi často leží tíha odpovědnosti v případě, že Riccardo Saponara není připraven nastoupit. Po pasu Poláka se do šance hnal Pucciarelli, jenže pálil z voleje mimo.

Deset minut před koncem první půle se Empoli málem dočkalo, ale od vedoucí branky jej zastavil jen pohotový zákrok flexibilního Mattii Perina. Ten se totiž musel přesunout k tyči poté, co na něj vypálil ze standardní situace Pucciarelli. Perin pravděpodobně čekal, že na jeho vybídku zareaguje někdo ze soupeřů, ale nestalo se tak. Až krátce poté se do šance dostávali také hosté, do té doby nepříliš viditelní. Po krátké akci se k centru ze strany dostal Perotti, jehož vybídku odrazil Skorupski. K následné ráně se dostal Rincón, jenže pálil do boční sítě!

Empoli dál hrálo v dobrém tempu a za svou aktivitu bylo odměněno. Minutu před koncem první půle se prosadil Rade Krunić, který stál na konci pohledné akce mezi Zielińskim a Pucciarellim. Krunić byl na správném místě ve správný čas a prostřelil vše před sebou!

Do druhého poločasu tedy nastoupili domácí v jasně lepší formě i náladě. A mnohem lepší náladu mohlo Empoli mít o chvíli později, když se Krunić protáhl po straně a naservíroval míč veteránu Maccaronemu. Ten sice nastřelil jen břevno, ale míč už do brány doklepl Piotr Zieliński - 2:0 pro domácí!

Další zajímavou akci Pucciarelliho vytáhl pozorný brankář Perin mimo. Janov sice zlepšil mezihru a působil sebevědomějším dojmem, ale k žádné větší akci se nedostal. Sedm minut před koncem se do dalšího zakončení hnal Rade Krunić, ale druhou branku už Perinovi nedal. Mladý italský gólman skvěle vyběhl a jeho ránu zneškodnil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele