27. kolo
27.02.2016 18:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Řím přehrál Empoli a je na chvíli třetí

Domácí Empoli dnes svůj part tak úplně nezvládlo a tři body putují do Věčného města. O výhru AS se zasloužil především Stephan El Shaarawy, který vstřelil dvě branky. I díky tomu se AS dočasně posouvá na třetí místo před Violu.

V dresu domácího Empoli se na utkání s AS těšila především dvojice Leandro Paredes a Lukasz Skorupski. Tito dva mladá fotbalisté jsou v toskánském celku na hostování právě z hlavního města, což pro ně přirozeně byla velká motivace. Dnes dostali šanci se ukázat. Tu v dresu Empoli nedostala dvojice Tonelli a Saponara, protože oba nemohli hrát kvůli kartám. A to byly citelné absence.

Někteří fanoušci Vlků určitě očekávali, zda se od první minuty na hřiště dostane milovaný kapitán Francesco Totti. Er Pupone však zůstal na lavičce. Na hrací plochu vyběhlo Spallettiho oblíbené rozestavení 4-2-3-1 s "falešnou devítkou". Do hry se dostal Maicon, Rüdiger, Zukanović, Salah nebo Keita s Perottim. Utkání dostal na starosti zkušený sudí Gervasoni, pod jehož dohledem se Vlkům poměrně daří.

Empoli začalo pěkně zostra a od úvodu napadalo rozehrávku hostí, aby je dostalo pod tlak. Trenér Spalletti po hráčích chtěl, aby ukázali mnohem větší hlad po hře a doslova dřeli. Bylo to vidět i z Miralema Pjaniće, který v úvodu nebyl líný na krok a jeho běh s míčem u nohy připomněl právě vzorový sprint Mohameda Salaha z minulého utkání.

Další šanci, jak se ukázat, dostal i mladík El Shaarawy. A povedlo se mu to skvěle, protože už v páté minutě napřáhl ze třiceti metrů a krásnou ránu zatočil k tyči Skorupskiho brány - 1:0 pro hosty.

Empoli začalo mít potíže a potřebovalo se rychle dostat do zápasu. Postarat se o to chtěl Pucciarelli, jenže jeho tvrdá rána nemířila přesně. Po šestnácti minutách se do míče opřel také veterán Massimo Maccarone, jenže brankář Szczesny míč vyrazil. Vyrazil jej i po dvaceti minutách, jenže tím nejhorším způsobem. Centr ze strany při snaze o vyražení poslal do vlastního obránce Ervina Zukanoviće, od kterého balon zaplul do brány AS!

Vlci začali od začátku a po chvílích vypjatých emocí byl před vápnem Skorupskiho poplach. K míči se ze střední vzdálenosti postavil Miralem Pjanić a zahrával přímý volný kop. Napoprvé jej sice namířil do zdi, ale poté, co se k němu balon odrazil, propálil přízemní ranou vše před sebou - 2:1.

Na konci první půle se zranil Radja Nainggolan a nemohl ve hře pokračovat. Nahradil jej Iago Falqué, který si tak osvěžil janovskou spolupráci s Diegem Perottim. Do druhé půle vlétlo AS se stejnou razancí, s jakou začalo poločas první. Po delší kombinaci se k ráně zpoza vápna dostal již jednou úspěšný Stephan El Shaarawy, který ale připraveného Skorupskiho nepropálil. Vlci však postupem času přestali hrát tak aktivně.

Do hry se naopak stále častěji dostávalo Empoli a zejména "Big Mac" v útoku Giampaolova týmu hodně zlobil. Přes svůj věk dokázal, že ještě nepatří do starého železa. Například jeho zakončení kopem přes hlavu vypadalo hodně nebezpečně. Maccarone spadl v pokutovém území AS po kontaktu se Zukanovićem, jenže sudí jeho protest neuznal. AS se nechalo zatlačit a čekalo, co snaha Empoli přinese.

Možná to ale byla taktika, jak hrát na protiútoky. Z dalšího totiž padl gól. Stephan El Shaarawy rozběhl rychlý útok nahrávkou na Salaha, který dobře vypálil. Brankář Skorupski udělal maximum, ale stačilo to jen na vyražení míče před něj. A tam se znovu objevil "Faraon" El Shaarawy, který doklepl míč pohodlně do sítě a slavil svůj druhý dnešní gól!

Francesco Totti se dnes minut nedočkal. Místo něj byl jako poslední střídání využit Edin Džeko, který chtěl navázat na své představení z minulého kola. To mu ale nevyšlo. V závěru ještě Mario Rui zbytečně fauloval a po druhé žluté kartě byl předčasně odejit.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
Slejdy

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen Tonelli, ale pokud vím, i Saponara stojí za žluté!!!!

Lukasz i Leo se budou chtít vytáhnout, ale musíme je napresovat a vyhrát!!!

Podle tréninků prý bude hrát Perotti základ, totéž Edin. Doufám, že postaví Francka. Rychlost myšlení a provedení - tzn. první, max. druhý dotek budou klíčové, Empoli má fungující systém.

Kevin by měl dostat další minuty ve druhé půlce.

Můj tip 0:2.

Daje!!

Reagovat
smazaný uživatel

Do Empoli už je prodáno 4000 lístků pro naše tifosi!!! Doma je ticho, ale venku bude hukot!!

Nakonec čtu, že vepředu bude trident Totti-Džeko-Salah !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Houfi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele