36. kolo
30.04.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chievo dokázalo obrat Violu o body

Chievu Verona se proti Fiorentině delší čas nedaří, ale dnes si napravilo náladu. Ve Veroně se totiž domácím podařilo obrat Violu o body a ještě k tomu udržet její střelce na uzdě. Pouze diváci snad mohli být malinko zklamaní, neb se nedočkali branky.

A zejména první půle je asi dost zklamala. V rámci prvních pětačtyřiceti minut jsme se nedočkali mnoha akcí, i když zajímavých hráčů s potenciálem běhalo po trávnících mnoho. Na straně domácích Mussi Volanti například Hetemaj, Pepe, Pellissier nebo Inglese. Dres Violy od prvních minut oblékaly postavy jako Alonso, Valero, Fernández, Zárate či střelec Kalinić. Znatelná ale byla spíše tvrdá hra, kterou se ostatně Chievo prezentuje poměrně často.

Po dvanácti minutách se ubíral směrem na brankáře Bizzarriho Kalinić, jenže zbytečně ještě nahrával na Zárateho, i když měl mnohem lepší pozici. Každopádně celá akce byla pokažena a vyšuměla do prázdna. Tello se dostal ke střele z nebezpečné pozice, ale nakonec z toho nic zásadního nebylo. Hodně aktivní bek Marcos Alonso poté sprintoval směrem k bráně Chieva, jenže ani jeho akce neskončila brankou.

O to lepší dojem mohli diváci mít z druhé půle. V obou kabinách bylo zřejmě hodně horko a oba trenéři jistě pronášeli plamenná kázání o důležitosti dnešního duelu. Po faulu na Kaliniće se k míči ze standardní situace postavil Mauro Zárate, ale jeho rána napálila jen břevno! Od něj se balon odrazil k obránci Alonsovi, který ale nepochopitelně přestřelil bránu! Břevno bylo slyšet také na druhé straně, kde se o krásnou ránu postaral záložník Rigoni.

Pak do hry vlétl Federico Bernardeschi, který měl na starosti především zlepšení ofenzívy. Utkání se ale nadále ukazovalo jako hodně fyzicky náročné a ani jeden z týmů nešel daleko pro faul. Zárate se ve vápně velice hezky otočil, takže se dostal ke střele, ale tu nakonec srazili obránci domácího celku. Deset minut před koncem utkání se Viola dál snažila, seč jí síly stačily, ale horko bylo na druhé straně.

Sergio Pellissier posunul míč na kolegu z útoku, jímž byl Floro Flores. Jenže ani druhý veterán branku nedal, protože v tu pravou chvíli zasáhl skvělý brankář Tatarusanu a zachránil Violu od porážky. A stejný duel se odehrával ještě v 90. minutě, když Floro Flores pálil povedenou ránu, kterou rumunský brankář zachytával až na brankové čáře. Vše ale zvládl a nakonec se díky němu Fiorentina raduje alespoň z bodu. Kritika na adresu vedení či trenéra ale určitě bude i nadále slyšet.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele