30. kolo
20.03.2016 12:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Bologna FC 2:0

Dlouhá série bez vítězství skončila. Atalanta před zraky vlastních diváků přehrála Boloňu a poprvé od prosince 2015 si připisuje tři body. Bergamaschi rozhodli o svém vítězství už v prvním poločase, kdy se postupně prosadili Gómez a Diamanti. Ve druhém poločase sice branka nepadla, ale kopala se penalta a sudí dvakrát tasil červenou kartu.

Utkání začalo opatrně z obou stran, přičemž větší držení míče měla Boloňa. Její ofenzíva ale nebyla schopná vepředu cokoliv vymyslet a nakonec se ujala vedení Atalanta. Ve 27. minutě si jako za mlada pohrál s obranou Diamanti a naservíroval balón před prázdnou branku neobsazenému Gómezovi - 1:0 pro Atalantu. Boloňa sice přispěchala s rychlou odpovědí a dopravila balón do sítě, ale vše z jejího pohledu pokazil zdvihnutý praporek. Následně vše směřovalo k tomu, že už se do konce poločasu skóre nezmění, než se rozeběhl Cigarini, zbavil se svých protihráčů a nezištně našel ve vápně nabíhajícího Diamantiho - 2:0.

Do druhého poločasu vstupovala Boloňa s jasným cílem co nejrychleji snížit a vrátit se zpět do utkání. Hosté sice měli územní převahu, ale podobně jako v prvním poločase scházela koncovka. Atalanta poměrně bez problémů držela výsledek a čtvrthodiny před koncem mohla zvýšit už na rozdíl tří branek. Gastaldello ve vápně fauloval Gómeze a sudí nařídil pokutový kop. Maurizio Pinilla však nabídnutou příležitostí pohrdl, Mirante vystihl směr a ještě udržel malé naděje na zvrat.

Šance na bodový zisk však definitivně ustaly tvrdým zákrokem Mbayeho, který nemohl dostat nic jiného než červenou kartu. O pár minut později ho doprovodil i jeho kolega Gastaldello a Boloňa bez dvou hráčů v sestavě neměla šanci nijak utkání zdramatizovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele