38. kolo
14.05.2016 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Řím vyloupil San Siro a získal tři body

AC Milán doma zakončil frustrující sezonu hodně smutně, neboť od římského AS dostal tři branky. Ani Giallorossi ale moc neslaví, protože jim druhé místo nakonec uniká a raduje se z něj Neapol.

Dnes šlo o vše. A i to bylo málo, protože AS nemělo konečný výsledek ve svých rukou. Potřeboval totiž pomoc Frosinone v souběžně hraném utkání s Neapolí. V posledním kole zůstávalo totiž stále otevřené druhé místo, které obsazovala Neapol. Pokud by ale ztratila a AS vyhrálo, šlo by do Ligy mistrů právě ono. AC hrálo o čest a také o Evropskou ligu. V současné době se mu ale moc nedaří.

Domácí trenér Brocchi poslal na hřiště dva útočníky Baccu s Balotellim, které podporoval Keisuke Honda. Do hry se dostali také Locatelli, Kucka nebo Donnarumma. Nechyběli ani někdejší římané Bertolacci, Méxes nebo Romagnoli. AS se muselo obejít bez zraněného Perottiho, ale i přes možnost nasadit Tottiho či Džeka zůstal trenér Spalletti při rozestavení bez hrotového útočníka. Dvojici útočníků obsadil Salahem a El Shaarawym, kterým měl hodně pomáhat zejména Radja Nainggolan.

Vlci se pokoušeli převzít aktivitu hned od začátku a uzamkli domácí tým kolem jeho pokutového území. Stále jim ale chyběla finální fáze, takže první vážnější akci byla rána Nainggolana poté, co mu nahrál do druhé vlny Salah. Horko bylo také na druhé straně, protože ránu Maria Balotelliho z přímého volného kopu vyrážel brankář Szczesny jen s vypětím všech sil.

Tempo hry se později trochu uklidnilo, ale právě v té chvíli AS zasáhlo. Kevin Strootman si všiml chyby v ofsajd systému milánské obrany, která umožnila hned třem hráčům postupovat na bránu! Adresátem Strootmanovy nahrávky se stal Mohamed Salah, který zapnul motory naplno a krásnou ranou k tyči překonal bezmocného Donnarummu!

Po třiceti minutách se AS opět vrhlo do útoku, Momo Salah obdržel míč do běhu a přihrál pod sebe. Tam se nacházel Pjanić, který krásně z první vypálil, leč brankář Donnarumma skvěle zasáhl a míč vyrazil! Krátce před koncem první půle rychlou akci Vlků zakončil po nahrávce od Pjaniće Florenzi, jenže jeho chabá střela do středu nenadělala Donnarummovi žádné potíže. Giallorossi nadále tlačili svého soka, převahu dávali najevo také držením míče, ale další branka byla v nedohlednu.

Do druhého poločasu už se nedostal téměř neviditelný Mario Balotelli, kterého vystřídal Luiz Adriano. A právě on nahrával krátce po změně stran do druhé vlny, kam si naběhl Keisuke Honda. Stárnoucí samuraj ale zvolil razanci, která míč exportovala vysoko nad bránu AS. Výraz Carlose Baccy ostatně jasně dokumentoval, že tahle situace šla vyřešit mnohem lépe. Do útoku se vydalo také AS, konkrétně Stephan El Shaarawy. Mladý Ital chtěl ukázat, že v AC udělali chybu, když mu přestali věřit, takže se nadechl k velkému sólu. Čtvrtý obránce v řadě už byl ale nad jeho síly.

Rychlý kontr Giallorossi nakonec ztroskotal na příliš rychlém míče na Salaha, takže si brankář Donnarumma mohl oddychnout. Trenér Brocchi ještě nevzdával boj o tři body, takže posílil ofenzívu. Na hřiště vyslal Jacka Bonaventuru doufajíc, že vnese do hry větší agresi a rychlost. Nejlepší střelec AS se jménem Salah na dresu ale nebyl jediným úspěšným střelcem. Po krásném pasu od Pjaniće si za obranu AC naběhl jeho někdejší hráč Stephan El Shaarawy a po efektním zpracování prostřelil Donnarummu! Jako správný gentleman neslavil.

Pak se brankář Donnarumma dopustil školácké chyby (což vzhledem k jeho věku je spíše konstatování než urážka), když "malou domů" chytil do ruky. V té chvíli se o střídání přihlásil Francesco Totti a všem bylo jasné, že Miralem Pjanić standardní situaci za hrávat nebude. Teď se ale Donnarumma vytáhl, když ránu Tottiho skvěle vyrazil! Ani AC se nehodlalo vzdát a rána Hondy směřovala jen těsně vedle tyče.

Na hřiště se dostal také brazilský mladík Emerson, který moc prostoru jinak nedostává. Dnes ale vstřelil svou první branku v sezoně. Francesco Totti patičkou nahrál Salahovi, jehož střelu brankář Donnarumma vyrazil jen před sebe. Tam se pohyboval právě Emerson, jenž vystřídal unaveného El Shaarawyho - 3:0 pro AS.

Ani hosté však čisté konto neudrželi, o což se v závěru utkání postaral Carlos Bacca. Někdejší útočník Sevilly si naběhl do vápna na citlivý pas ze strany a ačkoli první zakončení mu ještě nevyšlo, na dorážku byl brankář Wojciech Szczesny už krátký.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1...FORZA GRANDE AC MILAN....

Reagovat
Houfi

Objektivně to berme jako vtip. To že je Milán pod Berlusconim a Gallianim v troskách ví všichni. Snad jen ten čínský investor může AC pomoc, protože současné AC je tým preplacenych (pod)prumeraku. Nic ve zlem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele