9. kolo
29.10.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lídr padl v Janově

Turínský Juventus nedokázal navázat na minulé úspěchy a italská liga je po skončení vloženého kola zase o něco dramatičtější. Vzhledem k výhře AS je Stará dáma nyní na druhém místě z důvodů horšího skóre. Ačkoli zápas dlouho spěl k bezbrankové remíze, nakonec jedinou brankou rozhodl Luca Antonini.

Velkou slávu chystala Stará dáma pro svou legendu, protože brankář Gianluigi Buffon dnes slavil pětistý zápas na nejvyšší úrovni. Po jeho skončení ale nejspíš náladu na oslavy neměl, protože dnes večer čisté konto neudržel. S kapitánskou páskou na paži přihlížel tomu, jak obránce Luca Antonini v závěrečných vteřinách utkání dopravil míč do sítě. Juve naopak branku dnes nevstřelilo a dělí se o první místo s AS.

První minuty utkání se hrály v hodně slušném tempu, i když gólových šancí bylo pomálu. Na druhou stranu, Stadio Luigi Ferraris v Janově dotvářelo skvělou diváckou kulisu zajímavému utkání a hnalo své miláčky vpřed. V ochozech to jen nesouhlasně zašumělo, když si Arturo Vidal narazil míč s útočícím Carlosem Tévezem, na hranici vápna se skácel k zemi a očekával hvizd. Ten sice přišel, ale výrok zněl v neprospěch Juventusu.

Juventus přikládal "pod kotlem", což bylo vidět i ze střely Stephana Lichtsteinera. Univerzální švýcarský obránce napřáhl ke střele z dvaceti metrů a poprvé v utkání protáhl Perina. Mladý brankář, který bývá mimochodem často přirovnáván právě k Buffonovi, se ale měl na pozoru. Juventus se sice tlačil před Perinovu bránu a jeho chuť skórovat byla evidentní, ale chyběl mu nápad a finální přihrávka. I centry na vysokého Fernanda Llorenteho zvládali obránci Rossoblu odkopávat. Carlos Tévez dostal o chvíli později dobrou přihrávku do běhu, po které střílel z šestnácti metrů. Talentovaný brankář Mattia Perin ale míč vyrazil mimo tři tyče.

Po dvaceti minutách byl znovu v akci urostlý Bask, ale proti jeho šikovnému zakončení se postavil tyč Perinovy brány, která míč nasměrovala mimo. Ke konci první půle jsme se dočkali již jen nepovedené rány Paula Pogby a mnoha nepřesných nahrávek. S nástupem do druhého poločasu se trochu změnil i styl hry praktikovaný Juventusem. Stále více se míč do vápna dostával za pomoci centrovaných míčů, méně již po zemi. Ani genialita Carlose Téveze Juventusu k docílení první branky v utkání nepomáhala.

Po hodině hry odešel smutný Fernando Llorente na střídačku, aby udělal prostor mladšímu Alvarovi Moratovi. V té chvíli se Juve málem dočkalo. Po Tévezově rohovém kopu se míč vrátil do vápna, kde obrana zapomněla na Ogbonnu, jenž náročně provedeným kopem orazítkoval horní tyč. Patnáct minut před koncem utkání se v těžké pozici dostal k míči Andrea Bertolacci, ale ani jeho hlavička brankáře Buffona nemohla překvapit. Když se na časomíře objevila jednaosmdesátá minuta, byl to signál pro Lucu Antoniniho. Zkušený bek vběhl na hřiště a o pár minut později rozhodl.

Vedlo k tomu další střídání, když se na hřiště dostal Matri. Jeho schopnosti v Turíně dobře znají, ale přesto se Matri dostal k nakopnutému balonu, v obležení dvou protihráčů dokázal nahrát před bránu a tam se zjevil úplně nehlídaný obránce Luca Antonini. Ten s trochou štěstí doklepl míč do prázdné branky a Janov se ujal vedení, které si již vzít nenechal a může oslavovat nečekané vítězství.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Airus

zatim dost nuda... a ten rozhodčí

Reagovat
Airus

Znovu ubráněni brankářem a okradeni offsaidem

Reagovat
davered

holt Juventusu rozhodci nikdy neprali

Reagovat
smazaný uživatel

neplačte kluci z juve, až prohrajete 1:7 doma, tak pak muzete bulet :D

Reagovat
smazaný uživatel

Velky tymi tolik neprohravaji

Reagovat
Francesco Totti AS

nemusí dostávat 7, stačí když budou pokračovat v současných výkonech

Reagovat
Airus

Zatim to k pláči není, spíše absurdní jak naši hráči nemaj motivaci/morálku/jiskru

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nás tato porážka poučí, od zápasu s Atléticem jsme celkem dole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele