20. kolo
26.01.2015 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Di Nataleho návrat do Empoli úspěšný

Zebry nakonec přehrály domácí Empoli a jsou deváté. Empoli nespasila ani premiérová trefa posily z AC Milán Riccarda Saponary, nevyužilo ani početní výhodu po vyloučení hostujícího Panagiotise Koneho. Udinese zachránily trefy Antonia Di Nataleho a Silvana Widmera.

Opět se ukázalo, co provází Empoli už několik zápasů. Nevyhrává lepší, ale šťastnější tým. Ani dnes nebylo Empoli horším týmem a v určitých fázích zápasu Udinese zatlačilo před jeho šestnáctku, ale ani dnes to na tři body nestačilo. Empoli se tak rázem ocitá až na šestnácté příčce Serie A.

Pouhé tři minuty stačily Riccardovi Saponarovi, aby se probíjel k vápnu Zeber. A šlo mu to poměrně dobře, jenže stopku mu vystavil faul těsně před vápnem. Z následného volného přímého kopu se Levan Mčedlidze neprosadil, protože pálil těsně vedle tyče. Saponara byl hodně aktivní a po jeho další akci domácí zahrávali rohový kop, ale ani z této standardní situace nic nevytěžili. Brankář Karnezis měl nadále plné ruce a nohy práce, protože domácí útočníci mu ji obstarávali poměrně snadno a často. Obrana Zeber dnes vůbec nepůsobila jistým dojmem a měla štěstí, že se Empoli často nezmohlo na nic jiného než nepovedenou finální nahrávku.

Instinkty predátora potvrdil Antonio Di Natale, který se vrátil do týmu, kde strávil velkou část své hráčské kariéry. V devatenácté minutě Allan odcentroval do vápna, kam si nabíhal mimo jiné také kapitán Zeber Di Natale. Ten, ačkoli není nijak výrazně vysoký, je hlavičkář excelentní. To ukázal i při této akci, když Luigiho Sepeho překonal krásnou hlavičkou k tyči - 1:0 pro Udinese.

Empoli vrhlo síly do útoku a pokoušelo se napravit zaváhání při bránění střelce první branky. Akce domácích ale často končily jen nevýrazným zakončením, se kterým Karnezis nemohl mít žádné větší potíže. Ty měl až deset minut před koncem první půle. Obránce Danilo totiž zahrál ve vápně rukou a vyfasoval žlutou kartu. Především ale sudí Ghersini pískal pokutový kop a k němu se postavil Riccardo Saponara. Hráč, jehož velkým vzorem je Brazilec Kaká, svou střelou k tyči srovnal na 1:1 a do druhé půle vykročily oba celky za nerozhodného stavu.

Brankář Karnezis ještě několikrát ukázal své umění a nutno říct, že ani v této fázi zápasu mu jeho obránci příliš mnoho nepomáhali. První vážnější šanci druhé půle měl ale na svědomí opět hostující celek. Ránu z větší vzdálenosti ale Sepe chytil. Krátce poté se snesl skvělý centr před branku na Pucciarelliho, který ale hlavičkoval mimo tři tyče. A opět se to Empoli vymstilo. Přesně po hodině hry totiž měl míč pod kontrolou obránce Silvan Widmer, který se rozhodl pro centr. Ten se ale nečekaně stočil směrem do brány a brankář Sepe jen sledoval, jak balon "zaplul" k tyči - 2:1.

Od té doby Empoli opět trochu polevilo ve snaze vstřelit branku. Do karet mu hrála až minuta 74., kdy byl vyloučen hostující záložník Panagiotis Kone. Ani v početní výhodě ale Empoli nic nevymyslelo. Když nestačili obránci Udinese, zaskočil za ně brankář Karnezis.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele