19. kolo
17.01.2015 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - AS Řím 1:1

Palermu se povedlo remizovat s římským AS. První gól si připsalo již po pár minutách, kdy Paulo Dybala využil chyby hostující obrany a skóroval. Na střelce Palerma navázal Mattia Destro, jehož trefa znamenala srovnání na konečných 1:1.

Hodně otázek vzniká v prostředí římského AS kolem budoucnosti mladého italského útočníka Mattii Destra. Rodákovi z Ascoli se nelíbí množství času, které mu trenér Rudi Garcia dopřává. Protože Francesco Totti nebyl zcela připraven, dnes dostal Destro další šanci. Vedle něj se postavili Juan Manuel Iturbe s Alessandrem Florenzim, v záloze se při absenci De Rossiho s Nainggolanem dostal Leandro Paredes. Palermo hodně spoléhalo na mladého střelce Paula Dybalu, který se dal dohromady.

A ukázal to už ve druhé minutě. Obrana AS nepochopitelně chybovala, nabídla míč Vazquezovi, který jej předložil do "uličky" nabíhajícímu Paulovi Dybalovi a ten se z pěti metrů nemýlil - 1:0 pro Rosanero.

Šokované AS se nedokázalo dostat do tempa a jeho hra se omezila na bezbranné výměny míče kolem vlastní poloviny. Dlouhé pasy na Adema Ljajiće či Juana Manuela Iturbeho byly až příliš dlouhé, záloze chybě pohyb a v útoku Destro ukazoval spíše nezájem o hru. Standardní situace římského týmu končily pravidelně na hlavách obránců Palerma. Když domácí založili nějaký rychlý protiútok, téměř vždy znamenali nebezpečí pro Vlky z hlavního města. AS v této fázi zápasu působilo dojmem týmu, který přijel čekat na tři body, namísto toho, aby o ně aktivně hrál.

Do zajímavé akce se pokoušel Mattiu Destra dostat Adem Ljajić, který se ukazoval jako jeden z mála aktivních. Jeho ulička na italského útočníka sice nebyla špatná, ale Destro pozdě zareagoval. Hra AS postrádala jakoukoli tvář, jasnou taktiku a pohyb. Hráči působili zmateným dojmem, jako by snad ani nevěděli, co přesně mají hrát. Jejich kombinace byly nepřesné, a často se jednalo jen o pouhé nakopávání míče do míst, kde "by měl být nějaký spoluhráč."

Do druhého poločasu se AS podařilo kombinovat mnohem lépe. Na zajímavý centr ze strany si naběhl Mattia Destro, ale jeho hlavička mířila až příliš vysoko nad bránu Stefana Sorrentina. Ten zlikvidoval také pokus Alessandra Florenziho o chvíli později. Další ránu na jeho bránu vyslal Miralem Pjanić, ale jeho pokus nemohl zkušeného brankáře sicilského týmu nijak překvapit. AS se přeci jen dočkalo, když volný přímý kop posadil Miralem Pjanić na volnějšího útočníka Mattiu Destra, který si už poradil a překonal bezmocného soupeře - 1:1.

Palermo mohlo soupeři vrátit úder i s úroky, když se za obranu AS dostal střelec první branky utkání Paulo Dybala, ale tentokrát nastřelil jen brankáře Morgana De Sanctise. O chvíli později se Morganellův centr snesl až na Dybalu, který nedokázal správně zakončit. A tak se o střelecký pokus postaral sám Morganella. Jeho rána ale brankáře De Sanctise vystrašit nemohla. Na hřiště se patnáct minut před koncem dostal i obdivovatel římského AS Andrea Belotti. Ten přišel s jedinou myšlenkou - vsítit branku. Se závěrečným hvizdem se tempo zápasu zvyšovalo, protože oba týmy dobře věděly, že mají dostatek kvalit na rozhodnutí.

Ani jednomu se to ale nepovedlo. AS nemělo dostatek zápalu pro věc a kombinace Vlků často vázly na individuální kvalitě či nepochopení. Palermo výtečně bránilo a jeho hráči často přerušovali nápor hostujícího týmu. V páté minutě nastavení se do zajímavého průniku dostal Andrea Belotti, ale byl mu pískán ofsajd. Výsledek znamená, že AS opět ztrácí v boji o Scudetto.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS nebude hrát na 4 útočníky... Ale ta záloha je hodně zúžená,bude to těžké no.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj..Florenzi bude hrát nejspíš klasického záložníka, ale já bych si přál, aby dostal šanci třeba Paredes...

Reagovat
Houfi

přesně tak...a místo toho 4-2-3-1 ale snad bude dvojka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele