31. kolo
19.04.2015 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chievo Verona - Udinese Calcio 1:1

Chievo Verona si připisuje cenný bod, který vybojovalo v utkání s Udinese. Domácí Mussi Volanti šli do vedení díky brance veterána Sergia Pellissiera z konce prvního poločasu, ale hosté se nevzdali a zlepšili svůj herní projev. Výsledkem toho byl konec zápasu, když se prosdil Cesar. Trefil se do vlastní sítě, takže Udinese slavilo alespoň bod.

Na stadionu Marc'Antonio Bentegodi se nakonec body jen dělí. Domácí hráči byli na koni, protože v minulém kole zvládli klíčový záchranářský duel s Cesenou a zvítězili. Do dnešního zápasu šli v lepším rozpoložení. Trenér hostí Andrea Stramaccioni naopak musí očekávat dslší hovory na koberečku od vedení, protože se jeho práce neustále dostává pod větší a větší tlak. Do dnešnéího zápasu nemohl počítat s Guillermem, Heurtauxem, Domizzim a Waguem.

Když se Udinese naposledy radovalo z výhry na tomto stadionu, psala se sezona 2010-2011. Dnes to mohlo vypadat mnohem lépe hned od prvních minut, protože Zebry začaly mnohem aktivněji. Už po třech minutách málem využil chyby domácí obrany řecký záložník Panagiotis Kone, který se postavil k exekuci standardní situace. Jeho přímý volný kop mířil přímo do rohu brány, ale gólu zabránil Bizzarri.

Brankáře Albana Bizzarriho otestovala také jedna z největších hvězd celku z Udine. Brazilský záložník Allan se dostal k ráně za vápnem, ale brankář Chieva si poradil. Ani brankář Orestis Karnezis se nenudil, protože ho poměrně tvrdou ranou otestoval Ivan Radovanović. Byli to domácí, kdo se prosadili jako první. Veterán Sergio Pellissier se trefil pět minut před koncem první půle. Ke gólu vedla spolupráce mezi ním a Riccardem Meggiorinim, který posílal skvělý pas ze strany - 1:0 pro Chievo.

Orestis Karnezis musel udělat skvělý skok, aby zabránil míči v jeho cestě do sítě. Vyslal jej na něj opět aktivní Meggiorini, který postupoval do vápna a nakonec vypálil. Po hodině hry se na hřiště dostal kapitán Udinese Antonio Di Natale, který měl dostat více míčů do vápna a něco udělat s nepříznivým stavem. Trvalo mu jen chvíli, než se postavil k míči a poslal krásnou dělovku k tyči. Na místě byl ale opět pozorný Bizzarri, který mu zkazil radost.

Ke skvělému zákroku donutil brankáře Orestise Karnezise i Rubén Botta, který dobře vypálil. Přesto se Udinese dočkalo srovnání. Darovali mu jej domácí sami. Pas od Cyrila Théréaua si do vlastní sítě srazil Bostjan Cesar, který se snažil odvracet míč před dotírajícím Alexanderem Geijem. Naneštěstí ale mířil do vlastní sítě.

Pozornost brankáře Orestise Karnezise vyzkoušel také Ivan Radovanović, který rozhodně mířil velmi dobře. Do zakončení se hnal také Alberto Paloschi, který pálil těsně vedle tyče. V nastaveném čase zápasu se do zakončení dostal Ervin Zukanović, který byl zastaven na hranici brankové čáry. Chievo si tak jen dělí body s Udinese.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele