19. kolo
18.01.2015 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Chievo Verona - ACF Fiorentina 1:2

Fiorentina zabrala, potvrdila svoji formu a z Verony si odvezla tři body. Bylo to ale hodně napínavé utkání, protože se o vítězi rozhodlo až ve čtvrté minutě nastaveného času. Hosty poslal o vedení obránce Gonzalo Rodriguez, který se trefil v první půli. Chievo se ale nevzdalo a Sergio Pellissier vyrovnal. Nešťastného Maria Gómeze vystřídal Khouma Babacar a tomu se dařilo mnohem lépe.

Mírně aktivnější byli v úvodu zápasu domácí hráči. Ezequiel Schelotto to zkusil z hranice velkého vápna a rumunský brankář Ciprian Tătăruşanu se musel hodně natahovat, aby jeho ránu zneškodnil. Paradoxně ale mohla udeřit Fiorentina. A střelcem mohl být Mario Gómez, ale opět ukázal, že štěstí se od něj odvrátilo a na kopačky se mu lepí smůla. Německý útočník, který se v poslední době dostal za své výkony pod palbu kritiky, se ocitl v dobré šanci a mířil s rozvahou, ale radost mu zkazilo břevno, které se ozvalo za zády brankáře Albana Bizzarriho.

Smůlu Fiorentiny mohl prolomit Juan Cuadrado, který si naběhl za obranu, ale rychle byl zdvojen a o míč tím pádem připraven. Po patnácti minutách se k dlouhému autovému vhazování dostal Mariano Izco a na nic nečekal. Okamžitě vypálil směrem na bránu Violy, ale jeho pokus nebyl úspěšný a Fiorentina mohla znovu začít rozehrávat. Přesně po půlhodině hry se Mario Gómez dostal ve vápně k míči, jenže obránci Verony před ním padli k zemi a jejich obětavou hradbu Gómez nepropálil.

Chvíli poté propukla v táboře hostujících fandů velká radost, když se Fiorentině povedl skvělý protiútok, následoval centr do vápna a ten byl úspěšný. Dostal se totiž k Tomovićovi, který jej vrátil před brankáře Bizzarriho. Tam si naběhl Gonzalo Rodriguez, který už neměl problémy poslat balon do sítě - 1:0 pro tým trenéra Vincenza Montelly.

Pět minut po nástupu do druhé půle se prosadilo také domácí Chievo Verona, když gól vstřelil mladý útočník Alberto Paloschi. Muž, který dlouhodobě táhne pohaslý útok Chieva, ale dlouho radost neměl, protože pálil z ofsajdového postavení. Na druhé straně to vyzkoušel z dálky záložník Milan Badelj, ale jeho rána neměla gólové parametry a scházela jí přesnost. Další branka přesto mohla padnout do sítě Chieva. Po zpětné nahrávce se na vápně objevil Matias Fernández, který se k míči dostal snadno a vypálil. Jenže bravurní postřeh předvedl brankář Bizzarri a míč zkrotil!

Po hodině hry se dostal k míči Sergio Pellissier, který si naběhl do vápna a počkal v něm na přesný centr. Zakončil jej však jen do míst, kde byl připraven brankář Tătăruşanu. Podobný duel se odehrál o pár minut později a tentokrát už mohl mít větší radost domácí útočník. Po centru ze strany se míč dostal na zadní tyč, kde byl právě Sergio Pellissier, který svou ranou propálil všechno, co stálo před ním - 1:1.

Následovaly velké šance na obou stranách. Nejprve se do střely položil Matias Fernández, kterého výtečně vychytal brankář Albano Bizzarri. A poté bylo horko také na opačné straně, když nejdřív zasahoval brankář Tătăruşanu a následná dorážka skončila na tyči! Když už domácí slavili bod a hosté se vrhli do útoku, rozhodl střídající mladík Khouma Babacar. Ten opět ukázal svou pohotovost, když si ve čtvrté nastavené minutě si naskočil na nadýchaný centr a přesnou hlavičkou překonal Bizzarriho.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele