21. kolo
31.01.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AS opět selhalo, dělí si body s Empoli

Římské AS dnes večer jen remizovalo s outsiderem z Empoli a náskok Juventusu Turín na první příčce se neustále zvyšuje. Utkání hodně ovlivnila dvě vyloučení. O branky se postarali Massimo Maccarone a Maicon.

Aktivnějším celkem byli domácí, ale jejich snahy často končily dost daleko před vápnem brankáře Luigiho Sepeho. AS velmi často kombinovalo až příliš a jeho ofenzivní taktika byla velmi nezřetelná. Po šesti minutách se do míče z větší vzdálenosti opřel Seydou Keita, která má v nohách kromě dynamitu také Africký pohár národů. Naštěstí pro AS ale Mali vypadlo, takže právě Seydou Keita mohl zaplnit mezeru po zraněné dvojici Daniele De Rossi a Kevin Strootman.

AS se v dalších deseti minutách pokoušelo prokombinovat do vápna, ale nedařilo se mu. Obranu Empoli hodně zlobil Juan Manuel Iturbe, který svou rychlostí i technickou vybaveností několikrát dostal Empoli do úzkých. Problém nastal ve chvíli, kdy po souboji na podmáčeném terénu upadl, zranil se a musel být střídán. Na hřiště se místo něj dostal Alessandro Florenzi, který se ihned zapojil do kombinace. Neúspěšně.

Dnes to nebyl úplně Tottiho večer. Římský kapitán ztrácel několik míčů a celkově nejevil o hru zas tak velký zájem. Ve vápně Empoli došlo k velkému závaru, nakonec z levé strany pálil osamocený Alessandro Florenzi, ale pod nohy se mu vrhl obránce Empoli a míč odkopl. Po dalším bezzubém pokusu o atak se Empoli dočkalo prvního kroku k vendetě za nepovedené pohárové klání.

Riccardo Saponara si naběhl do vápna a zezadu k němu dostal řecký obránce Kostas Manolas. Ten mladíka z AC Milán nešetrně zkosil, sudí Carmine Russo odpískal penaltu a Manolasovi udělil červenou kartu. To byla pro trenéra Rudiho Garciu hodně špatná zpráva, protože muselo dohrávat v deseti. K penaltě se navíc postavil velezkušený Massimo Maccarone a poslal Morgana De Sanctise na opačnou stranu brány - 1:0 pro Empoli.

Decimované a laxně hrající AS se muselo vzchopit a pokoušel se o to talentovaný Adem Ljajić. Srbský útočník pronikl do vápna po hezké kombinaci, ale finální nahrávka se nepovedla. V tu chvíli už na hřišti nebyl kapitán Francesco Totti. O chvíli později se síly vyrovnaly. Riccardo Saponara si totiž ve vápně při zpracování pomohl rukou, i když to bylo rozhodnutí minimálně sporné. Sudí Carmine Russo ale neváhal mladého hráče vyloučit.

AS muselo nutně začít hrát. Do velmi zajímavé šance se dostal Brazilec Maicon, který si ve vápně přehodil míč na silnější nohu a byl odstaven vracejícím se Massimem Maccaronem, ale sudí Russo nepískal další penaltu. Přesto se AS mohlo radovat, protože po trochu zbrklé akci, kdy si dávali hráči AS přednost, se na kraji vápna dostal k míči Maicon. Jeho střela z první zapadla za záda hostujícího brankáře Sepeho a začínalo se od začátku!

Po hodině hry se AS mohlo dočkat vedení, ale hlavička italského obránce Davideho Astoriho po rohovém kopu skončila na břevně! Empoli se hodně zlobilo na hlavního arbitra poté, co Pucciarelli upadl ve vápně po kontaktu s Yanga-Mbiwou, ale druhá penalta se nepískala. Kdyby ano, asi jen málokdo by se mohl divit. V dalších minutách sice AS vyvíjelo určitý tlak, ale Vlkům se prostě poslední dobou absolutně nedaří. Toho využilo i Empoli, které na Olympijském stadionu v Římě uhrálo cennou remízu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 Totti

Reagovat
smazaný uživatel

těžko

Reagovat
kopajda

žáčci! mokrej trávník a ani jedna střela po zemi, akorát ta gólová teda. zakopávání balonu v nastavení a v 90. neumí rozehrát po faulu z vlastního vápna, nakopávaný balony na dva útočníky oba 165 cm - půlku hráčů vyházet fakt!

no ale je teda fakt, že rozhodčí pískal pro empoli - např. ta červená Manolase...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele