38. kolo
31.05.2015 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Chievo Verona 3:0

Fotbalisté Fiorentiny nakonec díky vítězství 3:0 nad Chievem a porážce Neapole obsadili čtvrté místo a zahrají si základní skupinu Evropské ligy. Vítězný gól padl už v prvním poločase a postaral se o něj Iličić, na konečných 3:0 pak zvýšili v závěrečné čtvrthodině Bernardeschi a Badelj.

Viola si zdaleka nemohla dovolit zápas s Chievem vypustit, neboť jí za určité konstelace hrozil pád až na šesté místo, což by znamenalo jen kvalifikaci o Evropskou ligu. Svěřenci Vincenza Montelly vzali utkání zodpovědně, s Chievem si bez problémů poradili a nakonec obsadili velmi solidní čtvrtou pozici.

Do vedení se domácí dostali krátce po úvodním hvizdu. Iličić ještě ve spolupráci se Salahem v páté minutě neuspěl, ale za dalších sedm minut už se mohl radovat. Opět přitom odvedl kvantum práce Salah, s jehož přihrávkou pak Iličić neměl sebemenší potíže - 1:0 pro Fiorentinu. Fiorentina nadále hýřila aktivitou a Iličić ve své další šanci dokonce orazítkoval brankovou konstrukci. Chievo se pouze bránilo, během prvních pětačtyřiceti minutách nedokázalo ani jednou ohrozit Tatarusanovu branku, nicméně výsledek 0:1 byl pro hosty přijatelný.

Dominance Violy pokračovala i po změně stran. Diváci na Artemio Franchi dokonce viděli brzký druhý gól, ovšem ten nebyl pro ofsajd uznán. O chvíli později zase zasáhl Bizzarri po střele Gilardina a konečně i na druhé straně musel zasahovat brankář Tatarusanu. Botta se dostal do velmi slibné příležitosti, ale proti Tatarusanovi neuspěl. V 68. minutě se ve vápně domácích ocitli Pellissier a Paloschi, ale obránce Tomović skvěle zasáhl a nedopustil vyrovnání. Hned minutu poté si Chievo výrazně zkomplikovalo šance na bodový zisk, Cofie uviděl za další faul druhou žlutou kartu a Fly Donkeys museli dohrávat v početní nevýhodě.

Fiorentině pak stačilo jen sedm minut přesilovky, aby zvýšila na 2:0 a výrazně se přiblížila vítězství. Ránu Fernandeze sice Bizzarri vyrazil, ale proti dorážce Federica Bernardeschiho byl bezmocný - 2:0 pro Fiorentinu. Třetí zásah si Fialky schovaly až do nastaveného času, Milan Badelj se dostal do blízkosti Bizzarriho a nekompromisní koncovkou uzavřel střelecký účet utkání. Fiorentina vyhrála 3:0 a díky porážce Neapole se může těšit ze čtvrtého místa a přímé účasti ve skupinách Evropské ligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele