28. kolo
22.03.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AC Cesena - AS Řím 0:1

AS konečně vyhrálo, i když cesta ke třem bodům proti Ceseně nebyla snadná. Nakonec se ale Vlci mohou radovat, což jim zaručil jedinou brankou utkání kapitán Daniele De Rossi.

Cestu za spásou začali od prvních minut například hráči jako Salih Ucan nebo Seydou Doumbia. Před utkáním se totiž zranil kapitán Francesco Totti, takže na hrot se postavil právě kritizovaný Doumbia. Vedle něj měli problémy obraně Ceseny dělat především Gervinho a Adem Ljajić. Domácí Cesena spoléhala na mladého brankáře Lealiho a dvojici střelců Defrel - Durić.

První ránu na bránu Morgana De Sanctise si připsal Gregoire Defrel, ale mířil hodně nad. Na druhé straně se do útoku dostávalo AS díky novicovi v sestavě - Salihu Ucanovi. Ten následně našel Josého Holebase, který se proháčkoval až před vápno. Tam nahrával a celou akci zakončil útočník Adem Ljajić pohotovou ránou do bránkáře Lealiho. Salih Ucan si připsal první zajímavou střelu zpoza vápna, ale Leali s ní neměl problémy.

Na centr z levé strany si na zadní tyči naskakoval Carbonero, ale jeho zakončení si pohlídal brankář Morgan De Sanctis. Na druhé straně si do vápna nabíhal Seydou Doumbia, ale nedostal nahrávku od krajana Gervinha. Ten raději zakončoval sám a mimo. Hodně zajímavou ránu si připsal na konto Giorgi, který pálil po sklepnutí Djuriće. Mířil z první nad břevno. AS se dalších patnáct minut spíše trápilo a jeho hra postrádala jasnou tvář.

Mnohem veselejší náladu musel mít trenér Rudi Garcia před koncem první půle. Nejprve se AS dostalo z tlaku Ceseny, Daniele De Rossi "seřval" celou obranu včetně sudího Damata a pak se vydal do pokutového území soupeře. Pět minut před koncem se tam snesl centr od řeckého obránce Josého Holebase, ten zpracoval Salih Ucan do běhu De Rossimu a italský defenzivní záložník krásnou ranou poslal AS do vedení!

První půle zase tolik fotbalové krásy nepřinesla, ale AS vedo nad Cesenou, takže druhé místo mu stále patřilo. Cesena se ale nehodlala vzdát a trenér Domenico Di Carlo burcoval své hráče k aktivnímu přístupu. Druhá půle ze začátku také patřila AS. Tým z hlavního města Itálie se snažil probít se do vápna, kde se často pohyboval Seydou Doumbia. Tomu ale chyběla rychlost a podpora spoluhráčů, kteří se spíše snažili prosadit se individuálně. Centr od Florenziho sice do vápna prošel, ale přecházel tomu faul. Stejně tak sudí ukázal poté, co si Doumbia zpracovával míč ve vápně.

Na Holebasův prudký centr jen těsně nedosáhl Doumbia. Skvělou obranou práci odvedl proti urostlému útočníkovi stoper Capelli. Gervinho zaskočil soupeře, když si rychle přehodil míč z levačky na svoji slabší pravačku a následně zakončil. Mířil ale příliš vysoko. Seydou Doumbia odváděl na hrotu dobrou práci, když často sklepával míče a především se často nabízel spoluhráčů. Ani Ljajić s Gervinhem jej ale příliš často neinkasovali. Trenér Rudi Garcia se rozhodl dát šanci mladíkovi Pellegrinimu, který nahradil tureckého záložníka Saliha Ucana.

Poté se hra přemístila do středu hřiště a byla rozkouskována na množství faulů. Dvacet minut před koncem hry byl před vápnem faulován pronikající záložník hostí Radja Nainggolan. Do šance se dostával střídající Rodriguez, ale byl zastaven v pokutovém území těsně před střelou, když si do rány klekl Alessandro Florenzi. Ljajić našel v pokutovém území Doumbiu, jehož střela bodlem se ještě otřela o záda jednoho z domácích obránců. Do další šance se rozběhl Radja Nainggolan, který se vyhnul dvěma protihráčům a vypálil, ale jeho pokus byl tečován. Na hřiště se na konci utkání dostal i rychlík Victor Ibarbo, který vyléčil své dlouhotrvající zranění. Ani on ale druhou branku nedal.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
KillSwitch

X

Reagovat
Slejdy

tady uz bez prdele musim vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele