31. kolo
31.03.2014 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Calcio Catania 1:0

Zebry opět spoléhaly na schopnosti svého kapitána a opět se to vyplatilo. Střelec Antonio Di Natale se zapsal jako hlavní hvězda dnešního večera a spasil svůj tým. Díky třem bodům jsou Zebry čtrnácté, Catania na druhou stranu prohrává další bitvu.

Catania zoufale bojuje o záchranu a dnes k tomu měla poměrně blízko. Nebýt Di Nataleho talentu, nejspíš by Sloni urvali remízu, ubránili svoji tvrz, zkrátka získali body. Ale nakonec je z toho jen další zklamání, další nepovedený zápas a další obavy o budoucnost. Prvoligová příslušnost se vzdaluje, což nezměnila ani první akce Slonů. Keko nezvládl dobře vystřelit a mladík Scuffet si svoji úlohu splnil.

To je vůbec velice zajímavá postava s velkou budoucností. Nejeden odborník jej posuzuje velice kladně a zatím se na svůj věk Scuffet prosazuje s obdivuhodným klidem a rychlostí. Ten se prosadil také proti střele českého záložníka Jaroslava Plašila, který si obhodil obránce a vypálil k tyči. Scuffet se ale výborně přemístil a jeho pokus ukryl do rukavic. Tento duel se opakoval ještě několikrát, ale vždy v něm vítězil mladičký brankář Udinese.

Po půl hodině se již Di Natale poprvé k míči dostal, ale v obdobném náběhu, jako byl ten Plašilův, trefil jen do brankáře Mariana Andujara. Di Nataleho vydatně podporoval mladík Nicolas López, který se ocitl v další velmi dobré šanci dnešního duelu. Ještě v rámci první půle se ale netrefil přesně.

O další pokus, jak zaměstnat brankáře Andujara, se postaral Bruno Fernandes, který po návratu ze šaten seběhl do středu hřiště a tvrdě vypálil. Ani to ale nevedlo ke gólu. Udinese ale začínalo pomalu šlapat na plyn a po hodině hry se do další šance dostal opět agilní Fernandes. Jeho dělovku však brankář Andujar výborně vyrazil. Di Natale se dál staral o rozruch před brankářem Andujarem, ale ani dobrou nahrávku do pokutového území nestačil v náběhu ztečovat do brány.

Jeho snaha se setkala s úspěšnějším verzí o pár momentů později, když ani Andujarův zákrok nestačil na udržení nuly na kontě. Di Natale si naběhl na centrovaný míč do pokutového území a relativně málo hlídán hlavou zakončil!

Andujar však nadále předváděl své umění a postupně musel likvidovat pokusy Heurtauxe i Di Nataleho. Velké chvíle však prožívala Catania. Neprosadil se Plašil, po něm se zastřeloval také Monzón. A do třetice svou šanci neproměnil Gonzalo Bergessio, který narazil na opět vynikajícího Scuffeta. Sloni sice bojovali, ale Zebry je nakonec porazily.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

Udinese Calcio 2:1 Calcio Catania

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

a Di Natale gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele