7. kolo
06.10.2013 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zebry si poradily s Cagliari, to odjíždí bez bodu

Udinese Calcio si poradilo s Cagliari, jeho útočné formaci vedle sebe nastoupili mladík Nicolas López a o generaci starší kapitán Antonio Di Natale. Sardinský klub klesá na čtrnáctou příčku, domácí jsou v neúplné tabulce osmí.

Do utkání ale mnohem lépe vstoupili hosté, třebaže se nedokázali gólově prosadit. Zajímavou akci zakončil Agim Ibrahimi překvapivou střelou - téměř z poloviny hřiště nad ničím zdlouhavě nepřemýšlel a zkrátka "zkusil štěstí". Pro tuto chvíli však jeho snaha byla marná, protože se setkala s pohotovým brankářem Ivanem Kelavou. Zebry kontrovaly rychlou kombinací, v níž se kapitán Di Natale snažil prostrčit míč na ve vápně číhajícího Lazzariho. Ten míč obdržel a dokonce upadl, ale sudí Peruzzo faul neviděl.

V úvodní dvacetiminutovce se obě strany v aktivitě rovnaly a s jistou pravidelností se dokonce střídaly v zajímavých pokusech. Mám na mysli především "nůžky", jimž zastřihal Mauricio Pinilla, třebaže se jeho technický pokus mezi tři tyče nevešel. Od té doby se Udinese snažilo nepůjčit Cagliari míč a postupným útokem se chtělo dobrat vedoucí brance. Vážněji ale akce vypadaly právě u jeho oponenta.

Přesto taktika Zeber slavila úspěch. Po půlhodině hry totiž došlo k faulu, což byla situace i pozice jako stvořená pro ostrostřelce Di Nataleho. Zkušený útočník však místo střely zvolil druhou variantu a poslal míč přímo před Agazziho. Tam si jej se štěstím našel brazilský stoper Danilo a dopravil jej do sítě - 1:0.

Do konce prvního poločasu už Cagliari nedokázalo najít vhodnou odpověď, takže trenér López měl v šatnách o čem přemýšlet. Aby jakémukoli pokusu o vyrovnání domácí zabránili, Francesco Guidolin poslal na hrací plochu záložníka Maicosuela. A efekt z toho střídání se dostavil téměř okamžitě. Právě Brazilec hledal ve vápně Di Nataleho, s ním se ale poctivě vrátil obránce Davide Astori a míč odklidil do bezpečí.

Přesto se Cagliari muselo poklonit před uměním zkušeného harcovníka. Po faulu Desseny se před domácím miláčkem otevřela ideální šance na reparát. Tentokrát již místo centru střílel a dobře udělal - míč zakroutil přesně mimo dosah brankáře Michaela Agazziho a mohla slavit!

Daniele Dessena chtěl odčinit svou chybu a jeho ránu musel Kelava s vypětím všech sil vyboxovat. Akce ke konci zápasu přibývaly, do jedné z nich se dostal Maicosuel. V závěru zápasu měl každý tým po jedné šanci - na straně Cagliari se agilní Victor Ibarbo neprosadil jen díky skvělému reflexu Kelavy, utkání zakončil nepříliš povedeným centrem Dušan Basta.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
hradec

Udinese Calcio 2:0 Cagliari Calcio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele