16. kolo
15.12.2013 18:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Stará dáma si poradila se Sassuolem, Buffon opět neinkasoval

Bianconeri neměli slitování s nováčkem, Sassuolo porazili rozdílem čtyř branek. Největší hvězdou zápasu se stal argentinský útočník Carlos Tévez, který zaznamenal hattrick. Jeden gól si navíc připsal i Federico Peluso.

Juventus nadále kraluje italské první lize, neboť si dnes v podvečer v poklidu poradil s nováčkem ze Sassuola. Žádné slitování, žádné špatné vzpomínky na bolestivé vyřazení z Ligy mistrů. Tým trenéra Antonia Conteho si díky výhře pojistil první příčku před pronásledujícím AS Řím, tři body si navíc ve večerním utkání připsala také Neapol. Reakce Juventusu na nedávné vyřazení z populární soutěže nemohla dopadnout lépe. Hlavní dík patří hrdinovi Tévezovi, autorovi tří branek. Do první šance se nicméně dostali hosté, kteří se mohli ujmout vedení. Marcello Gazzola se ale pouze zastřeloval a poslal míč mimo tři tyče.

V útoku Staré dámy tuto sezonu řádí argentinský snajpr Carlos Tévez, který se dnes radoval několikrát. Také on se ale zpočátku spíše zastřeloval. Technický pokus bývalého hráče Manchesteru City však zamířila pouze vedle tyče. Po faulu Magnanelliho se Bianconeri naskytla možnost zahrávat přímý volný kop, ale Arturo Vidal míč napálil mimo bránu Pegola. Přesto se Juve mohlo radovat, neboť jen o pár minut později se Carlos Tévez poprvé zapsal mezi úspěšné střelce zápasu. Spolupráci s Fernandem Llorentem využil argentinský útočník skvěle, když nadvakrát uklidil míč za záda hostujícího brankáře.

Další akci Juventusu nezvládl přesně zakončit Asamoah, který nevyužil nahrávku od aktivního Španěla Fernanda Llorenteho. Jeho pokus prolétl jen těsně vedle tyče. Přesto ještě do konce první půlhodiny Sassuolo inkasovalo podruhé. Carlos Tévez se tentokrát proměnil v nahrávače, našel centrovaným míčem naskakujícího spoluhráče Pelusa a ten nedal hlavičkou Pegolovi sebemenší šanci - 2:0.

Stará dáma pokračovala v náporu a držela míč na svých kopačkách. Po straně se proběhl Mauricio Isla, který dokonce předkládal míč nabíhajícímu Kwadwu Asamoahovi, jehož hlavička však mířila těsně nad břevno. Diváci se na Juventus Stadium rozhodně nenudili, protože k dalšímu ohrožení Pegolovy brány se dostal útočník Carlos Tévez, jehož přímý volný kop neskončil další brankou jen díky skvělému zákroku brankáře Pegola! Když se nepovedlo zakončit ani Chilanu Mauriciovi Islovi, nadešel opět pro Carlose Téveze. Ten využil hrubé chyby obrany Sassuola a obešel i brankáře Pegola a navýšil vedení Staré dámy.

Po změně stran se dostal Tévez opět do zakončení, ale tentokrát rozvlnil pouze boční síť. Ani střídání Simoneho Zazy místo unaveného Jasmina Kurtiće příliš brankáře Buffona neohrozilo. Domácímu favoritovi tedy nic nebránil, aby přidal další gól. Konečný účet v dnešním utkání uzavřel Carlos Tévez i díky nahrávce od Isly, který kolem penaltového puntíku našel přízemním centrem svého spoluhráče a ten už si s Pegolem nadvakrát poradil - 4:0.

Do zajímavé pozice se dostal také střídající Fabio Quagliarella, jehož rána z otočky však zamířila nad břevno. Další pokus zkušeného italského útočníka byl zablokován na rohový kop. O čisté konto mohl brankáře Buffona připravit hráč, který s ním ještě nedávno sdílel kabinu. Mladík Luca Marrone ale po Masucciho centru mířil těsně vedle.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

skurveny turci teraz musime rozbit sasuolo

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Parada juve,pristi rok to bude i lm lepsi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele