5. kolo
25.09.2013 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Stará dáma otočila utkání ve Veroně a vítězí!

Juventus nezačal utkání s Chievem Verona příliš dobře, dokonce musel po úvodní brance Cyrila Théréaua dotahovat skóre. Díky brankám Fabia Quagliarelly a vlastního přispění obránce Alessandra Bernardiniho se mu nakonec podařilo udolat bojovný domácí tým.

Turínský klub pod vedením Antonia Conteho sice není tak suverénním strojem na úspěch a krásnou hru, ale zatím stále vítězí. To jen dokazuje velmi silnou mentalitu zkušeného celku. Dnes něco podobného okusil tým Chieva Verona, který minimálně po čas první půle sehrál s favoritem více než vyrovnanou partii. Přesto však nakonec jeho úsilí přišlo vniveč...

Čerstvě zformovaný útok v podání pánů Fernanda Llorenteho a typově odlišného Fabia Quagliarelly zahrozil již po pár minutách, když se druhý jmenovaný dostal k zajímavému centru Mauricia Isly. Chilský univerzál našel italského spoluhráče milimetrovým pasem, ten však Quagliarella zakončil mimo Puggioniho svatyni. Španělský toreador Llorente v minulém kole konečně prolomil střeleckou smůlu a dnes na něm odhodlání vstřelit další branky bylo zřetelné. Ve dvou po sobě následujících akcích však očekávání nenaplnil.

Že není baskický útočník jen vytáhlý, ale také technicky nadaný, ukázal po skvělém zpracování nákopu a následné střele. Ta se ale mezi tři tyče brankáře Puggioniho nevešla. Hrozilo také Chievo, jmenovitě Cyril Théréau. Největší ofenzivní zbraň Mussi volanti se nejprve jen zastřelovala, krátce před uplynutím půlhodiny zápasu však již skórovala. Brankář Gianluigi Buffon nerozehrál právě nejlépe, čehož využil Gennaro Sardo, předložil míč spoluhráči Théréauovi a ten povedenou střelou překonal hostujícího brankáře - 1:0.

Na tahu byl Juventus, Bianconeri se ale dlouho nemohli dostat do tempa. Ještě do konce prvního poločasu zkoušel táhlou střelou srovnat Fabio Quagliarella, ale Puggioni si s jeho střelou poradil. Poslední slovo měl po pětačtyřiceti minutách opět Juventus, když nejprve aktivní Quagliarella nepřekonal Puggioniho, následně se po centru Isly dostal do zakončení Fernando Llorente. Ani jemu ale nebylo přáno.

Quagliarella si vše vynahradil po návratu ze šaten. Pouhé dvě minuty byly odehrány, když se italský reprezentant dostal k odraženému míči. Nejprve jej napálil do břevna, poté už se mu povedlo namířit jej přímo za Puggioniho záda!

Chievo se snažilo o rychlou odpověď, ale motivovaný a dobře pracující hostující tým domácí žádné větší akci nepouštěl. Naopak, uzavřel soupeře před jeho pokutovým územím a vyčkával. Paul Pogba sice ještě na Puggioniho nevyzrál, ale na druhé brance Juve měl přesto lví podíl. Centroval totiž před bránu na neobsazeného Llorenteho, před kterým na poslední chvíli odklidil míč Alessandro Bernardini. Bohužel pro mladého obránce i celé Chievo - pouze do vlastní brány. Juventus tak po hodině hry otočil skóre a vedl. Do konce utkání sice ještě střídající Stephan Lichtsteiner nedopřál obraně domácích oddychu, ale ze závěrečných minut již Bianconeri žádnou další branku nevytěžili.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
REPLIKATOR

Chievo včera podlehlo 1:2 Juventusu i kvůli tomu, že rozhodčí neuznali gól domácího Paloschiho kvůli neexistujícímu ofsajdu. "Byl to regulérní gól, ale nemám rád takovéto brečení. Rozhodčí mohou dělat chyby a jejich napadání není správné. Víc lituji těch dvou gólů, co jsme dostali, protože tomu jsme se mohli vyhnout," řekl trenér Guiseppe Sannino.

Korupčníci

Reagovat
Pinturicchio

Tak přece se jeden dement našel.

Reagovat
smazaný uživatel

u Vás doma Ty kolotočár

Reagovat
Pinturicchio

Tak dva, gratuluju.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x1567wn_chievo-1-2-juventus-tvgoals-net_sport#from=embediframe

Korupčníci? To nikdo neví, o Spartě se to ví všude, ale jak to chodí v Itálii nikdo neví, každopádně ten gól by uznala asi i moje babička...škoda no, rozhodčí ten zápas rozhodně dost ovlivnil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele