9. kolo
28.10.2012 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - SS Lazio 2:0

Ve šlágru kola porazila Fiorentina Lazio 2:0 a toho využil Inter Milán, který se na úkor Biancocelesti posunul minimálně do večera na druhé místo za vedoucí Juventus. Všechny branky padly až ve druhém poločase, na jeho začátku se prosadil Ljajič a definitivní podobu výsledku dal brankou v devadesáté minutě Luca Toni.

První minuty patřily Laziu, ale Fiorentina postupně ovládla hru a v zápase dominovala. Ve 20. minutě i za cenu sebeobětování předvedl výborný zákrok proti střele Pasqualeho Bizzarri. A hned o pět minut později přišel důležitý okamžik utkání. Konko ve vlastním vápně fauloval Pasquala a sudí neváhal odpískat pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Matías Fernandez a selhal! Fernandez nastřelil tyč. Matías Fernandez chtěl svoje selhání napravit a pět minut před koncem prvního poločasu jen těsně minul tyčku římské svatyně.

Fiorentina se ale v prvním poločase přeci jenom dočkala. Adem Ljajič předvedl krásnou individuální akci, obešel dva protihráče a přesně zakončil - 1:0 pro Fiorentinu.

Pokud chtělo Lazio bodovat, muselo zlepšit svojí hru. A svěřenci trenéra Vladimira Petkoviče hru zlepšili a sedm minut po změně stran měl na kopačce vyrovnání Antonio Candreva. Klose mu poslal přesný centr, ale s Candrevovou hlavičkou si poradil Viviano. Pak zkusil štěstí i Klose, ve velké šanci ale minul branku!

V 59. minutě přišel další velice sporný okamžik. Stefano Mauri vstřelil gól a tedy srovnal na 1:1, jenže praporek pomezního byl zdvihnutý a branka tedy pro ofsajd neplatila! Jak se ale ukázalo, o ofsajd se nejednalo. V zápase bylo k vidění opravdu všechno, mimo jiné i červená karta. Tu uviděl čtvrthodiny před koncem Ledesma, který nedovoleně zastavil Cuadrada a po druhé žluté byl vyloučen. A nebyla to jediná červená v zápase. O pár minut později se "předvedl" i týmový kolega Hernanes, když zezadu atakoval Cuadrada.

Viola držela hubený výsledek a v samotném závěru vstřelila oslabenému soupeři pojišťující gól. První hlavičku Toniho odvrátil Biava, ale vysoký kanonýr se přeci jenom prosadil. Po Aquilaniho centru nekompromisně vypálil a potvrdil tříbodový zisk svého týmu. Fiorentina porazila ve šlágru kola Lazio 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

100 % domluvená remíza

Reagovat
smazaný uživatel

tomu neverim, fiorentina ma na vyhru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

posle tam kozaka na 2 minuty snad aby otocil zapas nebo co? za stavu 2-0 ten trener musi byt dobrej hnup

Reagovat
smazaný uživatel

hňup si ty,ked prichádzal Kozák stav bol 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

hňup si ty,ked prichádzal Kozák stav bol 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

http://kiwi.kz/watch/0xlsi2q72lt6

Tak koukám, že se rozhodčí za poslední týden v Evropě docela vyznamenali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele