17. kolo
16.12.2012 12:30 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Toskánské derby jednoznačně pro Fiorentinu!

Florentský tým se zdá se zotavil po porážce od AS Řím a snadno si poradil se Sienou. Pro ni zůstává situace nadmíru kritická a je na posledním místě tabulky.

Dnešní polední utkání nakonec přineslo jednoznačnou výhru domácího celku, který si poradil se Sienou vysoko 4:1. V utkání jsme viděli také dvě penalty a červenou kartu. Hvězdou utkání se stal italský dlouhán Luca Toni, který se trefil dvakrát. Jeho úspěch napodobili spoluhráči Alberto Aquilani a David Pizarro, za hosty korigoval Reginaldo.

Ve čtvrté minutě napřáhl k ráně z větší vzdálenosti Alberto Aquilani, ale jeho pokus Pegola nevystrašil. Následující minuty se pro hosty ukázaly jako kritické. V patnácté minutě si na Pasqualův centr naskočil Luca Toni a ten je ve vzdušném prostoru prakticky nedostižný - 1:0 pro Fialky.

Uběhly sotva čtyři minuty, když se mohli domácí příznivci opět radovat. Luca Toni se probíjel do pokutového území, kde ho fauloval Felipe a sudí Tagliavento nařídil penaltu. K ní se postavil chilský mozek Pizarro a vstřelil gól. Ten bezpochyby věnoval své zesnulé sestře.

Po ráně Valera vedle se tlak Fiorentiny ustálil a další vzrušení přišlo až před poločasovou přestávkou. Romulův centr přetavil v branku Alberto Aquilani a skóre po první půli hovořilo jasně pro domácí Violu.

Do druhého poločasu vběhlo pár nových hráčů, Larronda nahradil Coppola a střídali také domácí. Ne úplně fit Stevan Jovetič opustil hřiště po hodině hry a jeho místo zaujal El Hamdaoui. Další náplasti na nedávnou tragédii se dočkal David Pizarro, který po Pasqualeho odchodu převzal pásku kapitána. S Pasqualem odešlo ze hřiště také čisté konto brankáře Neta, kterého dvacet minut před koncem překonal Reginaldo.

Deset minut před koncem zápasu se Fiorentina dočkala ještě jednoho zásahu, když se do vzduchu dostal opět veterán Toni a po centru spoluhráče Borjy skóroval - 4:1. To ale nebyla zdaleka poslední zajímavá akce. O zkorigování se snažil útočník Calaió, jeho rána ale nemířila přesně. A to se dá říct také o pokusu Alberta Aquilaniho. Ten totiž po faulu Paciho a následné červené kartě dostal možnost zahrávat penaltový kop. Po krátkém rozběhu ale netrefil a stav se tedy již nezměnil. Siena je nadále poslední, Fialky na chvíli páté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bude zase dřina pro fialky, ale snad 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele