11. kolo
04.11.2012 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Siena má důležitou výhru, krize Janova se prohlubuje

Výměna stráží na trenérské lavičce v Janově zatím vůbec nepřináší kýžený účinek. Luigi Delneri prohrál i třetí zápas, v němž Rossoblu vedl, a mužstvo se propadá do těžké krize. Aktuálně ho po prohře 1:0 v Sieně už jen jediný bod dělí od sestupových příček.

Problémy však měli i na Stadio Artemio Franchi. Siena byla totiž dokonce poslední a trenér Serse Cosmi dnes hrál také o svůj post, protože jeho pozice byla v ohrožení. Nakonec mu však jeho svěřenci nadělili těsnou výhrou, kterou zařídil gólem ve druhém poločase Paci.

Aby toho nebylo pro Janov málo, hned v úvodních minutách hřiště kvůli zranění opustil Cristobal Jorquera a nahradit ho musel Andrea Bertolacci. Krátce nato, ve 12. minutě, mohla Siena otevřít skóre. Emanuele Calaio utekl obraně, jenže při zakončení zbytečně dlouho váhal, možná se divil, že nebyl v postavení mimo hru, a tak ho Frey dokázal zneškodnit. Své šance měli i hosté, nicméně Cira Immobile před střelou skvěle zastavil Contini a Jankovič z trestného kopu zamířil nad bránu.

Po půlhodině hry se poprvé rozvlnila síť, Massimo Paci do ní uklidil míč, jenomže byl v ofsajdu, a tak zůstalo skóre 0:0. Brankář Sieny Gianluca Pegolo se poprvé výrazněji zapsal do dějin utkání při střele Bertolacciho, jehož dobře mířenou střelu vytáhl. Ještě do poločasu museli střídat i domácí, Ze Eduarda pro zranění střídal Erjon Bogdani.

Rozhodující gól nakonec padl deset minut po změně stran. Valiani z rohu odcentroval a Massimo Paci přesnou hlavičkou potvrdil, že ve standardních situacích má Siena velkou zbraň. Letos z nich dala už šest branek. Delneri, kouč Grifů, na situaci reagoval poněkud překvapivým stažením Bertolacciho, jenž přišel na hřiště v úvodu duelu, a nasadil mladého Ahmeda Saida. Ten se nakonec mohl stát hrdinou, když na něj mířil centr Antonelliho, ale brankář Pegolo do něj nakonec sáhl. To byla nicméně jedna z mála světlejších chvilek v ofenzívě Janova, který si vyrovnání ničím nezasloužil. Prohrál tak 1:0.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele