9. kolo
26.10.2011 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - Calcio Catania 1:1

Římské Lazio promeškalo ideální možnost vyhoupnout se do čela Serie A, když doma pouze remizovalo s trápící se Catanií 1:1. Lazio přitom začalo dobře, poměrně brzy vedlo zásluhou Kloseho, jenže na branku Bergessia po hodině hry už nedokázal nikdo odpovědět.

Lazio mělo převahu hned od začátku, ale postupem času nedokázalo své šance přetavovat v góly. Po Cissého přirávce mohl vsítil první gól Sculli, ale netrefil branku. Na druhé straně zase musel Marchetti nadvakrát likvidovat zakončení Delvecchia. Lazio zlomilo odpor Catanie po čtvrthodině hry, přesněji v 17. minutě. To totiž poslal do pokutového území krásný centr zkušený Brocchi a Miroslav Klose na zadní tyči hlavou poslal Lazio do vedení - 1:0 pro Lazio.

I nadále byli výrazněji aktivnější domácí Biancocelesti , poté co se Sculli zbavil ofsajdové pasti, pelášil sám na Andujara, ale ten celou situaci zachránil, takže se zahrával pouze rohový kop. Z něho následně hlavičkoval opět Sculli a Andujar i na podruhé na útočníka Lazia vyzrál. Catania na své šance vyčkávala a ještě v prvním poločase se jedné takové dočkala. Sergio Almiron se dostal k hlavičce a Marchetti brance zabránil. Brankář Lazia byl klíčovou postavou celého zápasu. Před koncem poločasu museli domácí řešit jednu nepříjemnost, zranil se stoper Biava, takže do hry musel Diakité.

Krátce po změně stran měla Catania obrovskou šanci na vyrovnání. Maxi Lopéz měl na kopačce jasný gól, ale Marchetti předvedl parádní reflex a výrazně svůj tým podržel. O chvíli později měli domácí štěstí, Lodi totiž orazítkoval břevno! Lazio si místy hodně koledovalo a nakonec za svojí naivitu zaplatilo. Vše začalo u přímého kopu Stankeviciuse, po kterém se následně dostal k voleji Bergessio a Marchetti musel lovit míč ze sítě. Bergessio jenom pro představu střílel asi z devíti metrů - 1:1.

Lazio ještě dokázalo zvýšit tlak ale na výsledku se až do konce zápasu nic nezměnilo. Přitom dobré šance měl i střídající Libor Kozák, Andujar ho v jedné šanci výborně vychytal.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele