1. kolo
21.12.2011 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Novara Calcio - Città di Palermo 2:2

Palermo mělo první venkovní výhru nadosah, jenže nakonec si odváží pouze bod za remízu 2:2. Sicilané vedli v Novaře čtvrt hodiny před koncem 0:2, ale rychlá kontaktní branka vlila domácím novou krev do žil a vyrovnání bylo jen logickým vyústěním, Palermo totiž hrálo už v prvním poločase bez vyloučeného Iličiče.

S premiérou na lavičce Palerma nemůže být Bartolo Mutti spokojen. I přestože tým hrál dlouho bez vyloučeného Iličiče, dokázal vstřelit druhý gól a čtvrthodiny před koncem si výsledek měl jednoznačně pohlídat. Jak se to tedy všechno seběhlo?

Hosté se ujali vedení ve dvacáté minutě a nutno podotknout, že dost šťastným způsobem. Iličičovu přihrávku adresovanou Budanovi si do vlastní sítě srazil Carlalberto Ludi. Novara mohla odpovědět brzo ale Granoche orazítkoval jenom tyčku. V další velké šanci byl Paci, ten úplně sám z dobré pozice hlavičkoval mimo. Před koncem prvního poločasu si Palermo zkomplikovalo zápas. Iličič totiž obdržel za faul na Paciho rovnou červenou kartu a rozhodnutí to bylo velice přísné, neboť ke kontaktu došlo minimálně.

Oslabené Palermo se ale drželo. Porcariho střela z dvaceti metrů se neujala a v 73. minutě velmi přiblížil první venkovní výhru Palerma Bertolo. Záložník Palermo dokázal parádně zakončit mezi dvěma bránícími hráči a překonat novarského brankáře Ujkaniho. Fanoušci a snad i sám trenér Bartolo Mutti už viděli kýžený tříbodový zisk, ovšem Novara se nevzdala, ba naopak!

Hned za tři minuty parádně vypálil Mazzarani a Benussi poprvé kapituloval - 1:2. Novara následně neuvěřitelně ožila a sedm minut před koncem vyrovnala na 2:2. Morganella našel Rigoniho, který z deseti metrů volejí překonal Benussiho. Závěr utkání byl hodně hektický, o deseti hrající Palermo nakonec přeci jenom mohlo vyhrát. Autor druhé branky Bertolo postupoval sám na Ujkaniho, ale ten v tento kritický moment obstál a uchránil domácím bod.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele